Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૬. લાભસક્કારસંયુત્તં

    6. Lābhasakkārasaṃyuttaṃ

    ૧. પઠમવગ્ગો

    1. Paṭhamavaggo

    ૧. દારુણસુત્તવણ્ણના

    1. Dāruṇasuttavaṇṇanā

    ૧૫૭. થદ્ધોતિ કક્ખળો અનિટ્ઠસ્સ પદાનતો. ચતુપચ્ચયલાભોતિ ચતુન્નં પચ્ચયાનં પટિલાભો. સક્કારોતિ તેહિયેવ પચ્ચયેહિ સુસઙ્ખતેહિ પૂજના, સો પન અત્થતો સમ્પત્તિયેવાતિ આહ ‘‘તેસંયેવ…પે॰… લાભો’’તિ. વણ્ણઘોસોતિ ગુણકિત્તના. અન્તરાયસ્સ અનતિવત્તનતો અન્તરાયિકો અનત્થાવહત્તા.

    157.Thaddhoti kakkhaḷo aniṭṭhassa padānato. Catupaccayalābhoti catunnaṃ paccayānaṃ paṭilābho. Sakkāroti tehiyeva paccayehi susaṅkhatehi pūjanā, so pana atthato sampattiyevāti āha ‘‘tesaṃyeva…pe… lābho’’ti. Vaṇṇaghosoti guṇakittanā. Antarāyassa anativattanato antarāyiko anatthāvahattā.

    દારુણસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dāruṇasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. દારુણસુત્તં • 1. Dāruṇasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. દારુણસુત્તવણ્ણના • 1. Dāruṇasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact