Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. દસબલવગ્ગો

    3. Dasabalavaggo

    ૧. દસબલસુત્તવણ્ણના

    1. Dasabalasuttavaṇṇanā

    ૨૧. પઠમં દુતિયસ્સેવ સઙ્ખેપો પઠમસુત્તે સઙ્ખેપવુત્તસ્સ અત્થસ્સ વિત્થારવસેન દુતિયસુત્તસ્સ દેસિતત્તા, તઞ્ચ પન ભગવા પઠમસુત્તં સઙ્ખેપતો દેસેસિ, દુતિયં તતો વિત્થારતો. પઠમં વા સંખિત્તરુચીનં પુગ્ગલાનં અજ્ઝાસયેન સઙ્ખેપતો દેસેસિ, દુતિયં પન અત્તનો રુચિયા તતો વિત્થારતો. સીહસમાનવુત્તિકા હિ બુદ્ધા ભગવન્તો, તે અત્તનો રુચિયા કથેન્તા અત્તનો થામં દસ્સેન્તાવ કથેન્તિ, તસ્મા દુતિયસુત્તવસેન ચેત્થ અત્થવણ્ણનં કરિસ્સામ, તસ્મિં સંવણ્ણિતે પઠમં સંવણ્ણિતમેવ હોતીતિ અધિપ્પાયો.

    21.Paṭhamaṃdutiyasseva saṅkhepo paṭhamasutte saṅkhepavuttassa atthassa vitthāravasena dutiyasuttassa desitattā, tañca pana bhagavā paṭhamasuttaṃ saṅkhepato desesi, dutiyaṃ tato vitthārato. Paṭhamaṃ vā saṃkhittarucīnaṃ puggalānaṃ ajjhāsayena saṅkhepato desesi, dutiyaṃ pana attano ruciyā tato vitthārato. Sīhasamānavuttikā hi buddhā bhagavanto, te attano ruciyā kathentā attano thāmaṃ dassentāva kathenti, tasmā dutiyasuttavasena cettha atthavaṇṇanaṃ karissāma, tasmiṃ saṃvaṇṇite paṭhamaṃ saṃvaṇṇitameva hotīti adhippāyo.

    દસબલસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dasabalasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. દસબલસુત્તં • 1. Dasabalasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. દસબલસુત્તવણ્ણના • 1. Dasabalasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact