Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૦. દસકનિદ્દેસવણ્ણના

    10. Dasakaniddesavaṇṇanā

    ૨૦૯. પઞ્ચન્નં ઇધ નિટ્ઠા, પઞ્ચન્નં ઇધ વિહાય નિટ્ઠાતિ એત્થ યે સોતાપન્નાદયો રૂપારૂપભવે ઉપપજ્જિત્વા પરિનિબ્બાયિસ્સન્તિ, તે ઇધ વિહાય નિટ્ઠાપક્ખં ભજમાનાપિ અજ્ઝત્તસંયોજનાનં અસમુચ્છિન્નત્તા પુથુજ્જનસાધારણે ચ ઠાને ઉપપત્તિયા ન ગહિતા. અસાધારણટ્ઠાનુપ્પત્તિવસેન પન અન્તરાપરિનિબ્બાયીઆદયો એવ ‘‘ઇધ વિહાય નિટ્ઠા’’તિ વુત્તાતિ વેદિતબ્બાતિ.

    209. Pañcannaṃ idha niṭṭhā, pañcannaṃ idha vihāya niṭṭhāti ettha ye sotāpannādayo rūpārūpabhave upapajjitvā parinibbāyissanti, te idha vihāya niṭṭhāpakkhaṃ bhajamānāpi ajjhattasaṃyojanānaṃ asamucchinnattā puthujjanasādhāraṇe ca ṭhāne upapattiyā na gahitā. Asādhāraṇaṭṭhānuppattivasena pana antarāparinibbāyīādayo eva ‘‘idha vihāya niṭṭhā’’ti vuttāti veditabbāti.

    દસકનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dasakaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પુગ્ગલપઞ્ઞત્તિપકરણ-મૂલટીકા સમત્તા.

    Puggalapaññattipakaraṇa-mūlaṭīkā samattā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પુગ્ગલપઞ્ઞત્તિપાળિ • Puggalapaññattipāḷi / ૧૦. દસકપુગ્ગલપઞ્ઞત્તિ • 10. Dasakapuggalapaññatti

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. દસકનિદ્દેસવણ્ણના • 10. Dasakaniddesavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. દસકનિદ્દેસવણ્ણના • 10. Dasakaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact