Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૧૦. દસમનયો વિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદવણ્ણના

    10. Dasamanayo vippayuttenavippayuttapadavaṇṇanā

    ૩૫૩. વિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદનિદ્દેસે અગ્ગહિતેસુ ધમ્માયતનાદિધમ્મા અનારમ્મણમિસ્સકસબ્બચિત્તુપ્પાદગતધમ્મભાવતો તેહિ વિપ્પયુત્તસ્સ અભાવા ન ગહિતા, દુક્ખસચ્ચચતુમહાભવઅબ્યાકતાદિધમ્મા તેહિ વિપ્પયુત્તેહિ વિપ્પયુત્તાનં ખન્ધાદીહિ વિપ્પયોગાભાવતોતિ અયં વિસેસો વેદિતબ્બોતિ.

    353. Vippayuttenavippayuttapadaniddese aggahitesu dhammāyatanādidhammā anārammaṇamissakasabbacittuppādagatadhammabhāvato tehi vippayuttassa abhāvā na gahitā, dukkhasaccacatumahābhavaabyākatādidhammā tehi vippayuttehi vippayuttānaṃ khandhādīhi vippayogābhāvatoti ayaṃ viseso veditabboti.

    દસમનયવિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dasamanayavippayuttenavippayuttapadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / ધાતુકથાપાળિ • Dhātukathāpāḷi / ૧૦. વિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદનિદ્દેસો • 10. Vippayuttenavippayuttapadaniddeso

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧૦. દસમનયો વિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદવણ્ણના • 10. Dasamanayo vippayuttenavippayuttapadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૧૦. દસમનયો વિપ્પયુત્તેનવિપ્પયુત્તપદવણ્ણના • 10. Dasamanayo vippayuttenavippayuttapadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact