Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૪. તુવટ્ટવગ્ગો

    4. Tuvaṭṭavaggo

    ૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના

    10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā

    ૯૭૬. તુવટ્ટવગ્ગસ્સ દસમે ચારિકાય અપક્કમનં પણ્ણત્તિવજ્જમેવ. પણ્ણત્તિવિજાનનચિત્તેન સચિત્તકતં સન્ધાય પનેત્થ ‘‘લોકવજ્જ’’ન્તિ દટ્ઠબ્બં. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનમેવ.

    976. Tuvaṭṭavaggassa dasame cārikāya apakkamanaṃ paṇṇattivajjameva. Paṇṇattivijānanacittena sacittakataṃ sandhāya panettha ‘‘lokavajja’’nti daṭṭhabbaṃ. Sesaṃ sabbattha uttānameva.

    નિટ્ઠિતો તુવટ્ટવગ્ગો ચતુત્થો.

    Niṭṭhito tuvaṭṭavaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ • Bhikkhunīvibhaṅga / ૧૦. દસમસિક્ખાપદં • 10. Dasamasikkhāpadaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / ભિક્ખુનીવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Bhikkhunīvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૧૦. દસમસિક્ખાપદવણ્ણના • 10. Dasamasikkhāpadavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact