Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. દસઙ્ગસુત્તવણ્ણના

    7. Dasaṅgasuttavaṇṇanā

    ૧૧૩. સત્તમં દસમિચ્છત્તસમ્મત્તવસેન. તત્થ મિચ્છાઞાણિનોતિ મિચ્છાપચ્ચવેક્ખણેન સમન્નાગતાતિ અત્થો. મિચ્છાવિમુત્તિનોતિ અનિય્યાનિકવિમુત્તિનો કુસલવિમુત્તીતિ ગહેત્વા ઠિતા. સમ્માઞાણિનોતિ સમ્માપચ્ચવેક્ખણા. સમ્માવિમુત્તિનોતિ નિય્યાનિકાય ફલવિમુત્તિયા સમન્નાગતાતિ. સત્તમં.

    113. Sattamaṃ dasamicchattasammattavasena. Tattha micchāñāṇinoti micchāpaccavekkhaṇena samannāgatāti attho. Micchāvimuttinoti aniyyānikavimuttino kusalavimuttīti gahetvā ṭhitā. Sammāñāṇinoti sammāpaccavekkhaṇā. Sammāvimuttinoti niyyānikāya phalavimuttiyā samannāgatāti. Sattamaṃ.

    કમ્મપથવગ્ગો તતિયો.

    Kammapathavaggo tatiyo.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. દસઙ્ગસુત્તં • 7. Dasaṅgasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. દસઙ્ગસુત્તવણ્ણના • 7. Dasaṅgasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact