Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. દેસકિત્તકત્થેરઅપદાનં

    7. Desakittakattheraapadānaṃ

    ૩૧.

    31.

    ‘‘ઉપસાલકનામોહં , અહોસિં બ્રાહ્મણો તદા;

    ‘‘Upasālakanāmohaṃ , ahosiṃ brāhmaṇo tadā;

    કાનનં વનમોગાળ્હં, લોકજેટ્ઠં નરાસભં.

    Kānanaṃ vanamogāḷhaṃ, lokajeṭṭhaṃ narāsabhaṃ.

    ૩૨.

    32.

    ‘‘દિસ્વાન વન્દિં પાદેસુ, લોકાહુતિપટિગ્ગહં;

    ‘‘Disvāna vandiṃ pādesu, lokāhutipaṭiggahaṃ;

    પસન્નચિત્તં મં ઞત્વા, બુદ્ધો અન્તરધાયથ.

    Pasannacittaṃ maṃ ñatvā, buddho antaradhāyatha.

    ૩૩.

    33.

    ‘‘કાનના અભિનિક્ખમ્મ, બુદ્ધસેટ્ઠમનુસ્સરિં;

    ‘‘Kānanā abhinikkhamma, buddhaseṭṭhamanussariṃ;

    તં દેસં કિત્તયિત્વાન, કપ્પં સગ્ગમ્હિ મોદહં.

    Taṃ desaṃ kittayitvāna, kappaṃ saggamhi modahaṃ.

    ૩૪.

    34.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં દેસમભિકિત્તયિં;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ desamabhikittayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, કિત્તનાય ઇદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, kittanāya idaṃ phalaṃ.

    ૩૫.

    35.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા દેસકિત્તકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā desakittako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    દેસકિત્તકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Desakittakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact