Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi |
૪. દેસપૂજકત્થેરઅપદાનં
4. Desapūjakattheraapadānaṃ
૧૮.
18.
‘‘અત્થદસ્સી તુ ભગવા, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;
‘‘Atthadassī tu bhagavā, lokajeṭṭho narāsabho;
અબ્ભુગ્ગન્ત્વાન વેહાસં, ગચ્છતે અનિલઞ્જસે.
Abbhuggantvāna vehāsaṃ, gacchate anilañjase.
૧૯.
19.
‘‘યમ્હિ દેસે ઠિતો સત્થા, અબ્ભુગ્ગચ્છિ મહામુનિ;
‘‘Yamhi dese ṭhito satthā, abbhuggacchi mahāmuni;
તાહં દેસં અપૂજેસિં, પસન્નો સેહિ પાણિભિ.
Tāhaṃ desaṃ apūjesiṃ, pasanno sehi pāṇibhi.
૨૦.
20.
‘‘અટ્ઠારસે કપ્પસતે, અદ્દસં યં મહામુનિં;
‘‘Aṭṭhārase kappasate, addasaṃ yaṃ mahāmuniṃ;
દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, દેસપૂજાયિદં ફલં.
Duggatiṃ nābhijānāmi, desapūjāyidaṃ phalaṃ.
૨૧.
21.
‘‘એકાદસે કપ્પસતે, ગોસુજાતસનામકો;
‘‘Ekādase kappasate, gosujātasanāmako;
સત્તરતનસમ્પન્નો, ચક્કવત્તી મહબ્બલો.
Sattaratanasampanno, cakkavattī mahabbalo.
૨૨.
22.
‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.
‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.
ઇત્થં સુદં આયસ્મા દેસપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.
Itthaṃ sudaṃ āyasmā desapūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.
દેસપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં ચતુત્થં.
Desapūjakattherassāpadānaṃ catutthaṃ.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૪. દેસપૂજકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 4. Desapūjakattheraapadānavaṇṇanā