Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / જાતક-અટ્ઠકથા • Jātaka-aṭṭhakathā

    [૩૫૦] ૧૦. દેવતાપઞ્હજાતકવણ્ણના

    [350] 10. Devatāpañhajātakavaṇṇanā

    હન્તિ હત્થેહિ પાદેહીતિ અયં દેવતાપુચ્છા ઉમઙ્ગજાતકે (જા॰ ૨.૨૨.૫૯૦ આદયો) આવિ ભવિસ્સતિ.

    Hanti hatthehi pādehīti ayaṃ devatāpucchā umaṅgajātake (jā. 2.22.590 ādayo) āvi bhavissati.

    દેવતાપઞ્હજાતકવણ્ણના દસમા.

    Devatāpañhajātakavaṇṇanā dasamā.

    ચૂળકુણાલવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Cūḷakuṇālavaggo pañcamo.

    જાતકુદ્દાનં –

    Jātakuddānaṃ –

    કાલિઙ્ગો અસ્સારોહો ચ, એકરાજા ચ દદ્દરો;

    Kāliṅgo assāroho ca, ekarājā ca daddaro;

    સીલવીમંસસુજાતા, પલાસો સકુણો છવો;

    Sīlavīmaṃsasujātā, palāso sakuṇo chavo;

    સેય્યોતિ દસ જાતકા.

    Seyyoti dasa jātakā.

    પુચિમન્દો કસ્સપો ચ, ખન્તિવાદી લોહકુમ્ભી;

    Pucimando kassapo ca, khantivādī lohakumbhī;

    સબ્બમંસલાભી સસો, મતારોદકણવેરા;

    Sabbamaṃsalābhī saso, matārodakaṇaverā;

    તિત્તિરો સુચ્ચજો દસ.

    Tittiro succajo dasa.

    કુટિદૂસો દુદ્દભાયો, બ્રહ્મદત્તચમ્મસાટકો;

    Kuṭidūso duddabhāyo, brahmadattacammasāṭako;

    ગોધરાજા ચ કક્કારુ, કાકવતી નનુ સોચિયો;

    Godharājā ca kakkāru, kākavatī nanu sociyo;

    કાળબાહુ સીલવીમંસો દસ.

    Kāḷabāhu sīlavīmaṃso dasa.

    કોકાલિકો રથલટ્ઠિ, પક્કગોધરાજોવાદા;

    Kokāliko rathalaṭṭhi, pakkagodharājovādā;

    જમ્બુકબ્રહાછત્તો ચ, પીઠથુસા ચ બાવેરુ;

    Jambukabrahāchatto ca, pīṭhathusā ca bāveru;

    વિસય્હસેટ્ઠિ દસધા.

    Visayhaseṭṭhi dasadhā.

    કિન્નરીવાનરકુન્તિની, અમ્બહારી ગજકુમ્ભો;

    Kinnarīvānarakuntinī, ambahārī gajakumbho;

    કેસવાયકૂટારઞ્ઞં, સન્ધિભેદો દેવતાપઞ્હા.

    Kesavāyakūṭāraññaṃ, sandhibhedo devatāpañhā.

    વગ્ગુદ્દાનં –

    Vagguddānaṃ –

    કાલિઙ્ગો પુચિમન્દો ચ, કુટિદૂસકકોકિલા;

    Kāliṅgo pucimando ca, kuṭidūsakakokilā;

    ચૂળકુણાલવગ્ગોતિ, પઞ્ચવગ્ગા ચતુક્કમ્હિ;

    Cūḷakuṇālavaggoti, pañcavaggā catukkamhi;

    હોન્તિ પઞ્ઞાસ જાતકા.

    Honti paññāsa jātakā.

    ચતુક્કનિપાતવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Catukkanipātavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / ખુદ્દકનિકાય • Khuddakanikāya / જાતકપાળિ • Jātakapāḷi / ૩૫૦. દેવતાપઞ્હજાતકં • 350. Devatāpañhajātakaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact