Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૩. ધજદાયકત્થેરઅપદાનં

    3. Dhajadāyakattheraapadānaṃ

    ૨૦.

    20.

    ‘‘તિસ્સો નામ અહુ સત્થા, લોકજેટ્ઠો નરાસભો;

    ‘‘Tisso nāma ahu satthā, lokajeṭṭho narāsabho;

    તયોપધિક્ખયે 1 દિસ્વા, ધજં આરોપિતં મયા.

    Tayopadhikkhaye 2 disvā, dhajaṃ āropitaṃ mayā.

    ૨૧.

    21.

    ‘‘તેન કમ્મેન સુકતેન, ચેતનાપણિધીહિ ચ;

    ‘‘Tena kammena sukatena, cetanāpaṇidhīhi ca;

    જહિત્વા માનુસં દેહં, તાવતિંસમગચ્છહં.

    Jahitvā mānusaṃ dehaṃ, tāvatiṃsamagacchahaṃ.

    ૨૨.

    22.

    ‘‘સતાનં તીણિક્ખત્તુઞ્ચ, દેવરજ્જં અકારયિં;

    ‘‘Satānaṃ tīṇikkhattuñca, devarajjaṃ akārayiṃ;

    સતાનં પઞ્ચક્ખત્તુઞ્ચ, ચક્કવત્તી અહોસહં.

    Satānaṃ pañcakkhattuñca, cakkavattī ahosahaṃ.

    ૨૩.

    23.

    ‘‘પદેસરજ્જં વિપુલં, ગણનાતો અસઙ્ખિયં;

    ‘‘Padesarajjaṃ vipulaṃ, gaṇanāto asaṅkhiyaṃ;

    અનુભોમિ સકં કમ્મં, પુબ્બે સુકતમત્તનો.

    Anubhomi sakaṃ kammaṃ, pubbe sukatamattano.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં કમ્મમકરિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ kammamakariṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધજદાનસ્સિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dhajadānassidaṃ phalaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘ઇચ્છમાનો ચહં અજ્જ, સકાનનં સપબ્બતં;

    ‘‘Icchamāno cahaṃ ajja, sakānanaṃ sapabbataṃ;

    ખોમદુસ્સેન છાદેય્યં, તદા મય્હં કતે ફલં.

    Khomadussena chādeyyaṃ, tadā mayhaṃ kate phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ધજદાયકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā dhajadāyako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ધજદાયકત્થેરસ્સાપદાનં તતિયં.

    Dhajadāyakattherassāpadānaṃ tatiyaṃ.







    Footnotes:
    1. તસ્સોપધિક્ખયે (સી॰)
    2. tassopadhikkhaye (sī.)

    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact