Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā

    ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના

    Dhammadesanāsamuṭṭhānavaṇṇanā

    ૨૬૭. ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનાનિ એકાદસ ઉત્તાનાનેવ. એવં તાવ સમ્ભિન્નસમુટ્ઠાનં વેદિતબ્બં. નિયતસમુટ્ઠાનં પન તિવિધં, તં એકેકસ્સેવ સિક્ખાપદસ્સ હોતિ, તં વિસુંયેવ દસ્સેતું ‘‘ભૂતં કાયેન જાયતી’’તિઆદિ વુત્તં, તં ઉત્તાનમેવ. નેત્તિધમ્માનુલોમિકન્તિ વિનયપાળિધમ્મસ્સ અનુલોમન્તિ.

    267. Dhammadesanāsamuṭṭhānāni ekādasa uttānāneva. Evaṃ tāva sambhinnasamuṭṭhānaṃ veditabbaṃ. Niyatasamuṭṭhānaṃ pana tividhaṃ, taṃ ekekasseva sikkhāpadassa hoti, taṃ visuṃyeva dassetuṃ ‘‘bhūtaṃ kāyena jāyatī’’tiādi vuttaṃ, taṃ uttānameva. Nettidhammānulomikanti vinayapāḷidhammassa anulomanti.

    સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૧૦. ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનં • 10. Dhammadesanāsamuṭṭhānaṃ

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / સમુટ્ઠાનસીસવણ્ણના • Samuṭṭhānasīsavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ધમ્મદેસનાસમુટ્ઠાનવણ્ણના • Dhammadesanāsamuṭṭhānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact