Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૯. ધમ્મતણ્હાઅબ્યાકતાતિકથાવણ્ણના

    9. Dhammataṇhāabyākatātikathāvaṇṇanā

    ૬૭૬-૬૮૦. ગહેત્વાતિ એતેન ગહણમત્તમેવ તં, ન પન સા તાદિસી અત્થીતિ દસ્સેતિ. ન હિ લોકુત્તરારમ્મણા અબ્યાકતા વા તણ્હા અત્થીતિ. તીહિ કોટ્ઠાસેહીતિ કામભવવિભવતણ્હાકોટ્ઠાસેહિ. રૂપતણ્હાદિભેદા છપિ તણ્હા.

    676-680. Gahetvāti etena gahaṇamattameva taṃ, na pana sā tādisī atthīti dasseti. Na hi lokuttarārammaṇā abyākatā vā taṇhā atthīti. Tīhi koṭṭhāsehīti kāmabhavavibhavataṇhākoṭṭhāsehi. Rūpataṇhādibhedā chapi taṇhā.

    ધમ્મતણ્હાઅબ્યાકતાતિકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dhammataṇhāabyākatātikathāvaṇṇanā niṭṭhitā.

    તેરસમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Terasamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૩૪) ૯. ધમ્મતણ્હા અબ્યાકતાતિકથા • (134) 9. Dhammataṇhā abyākatātikathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. ધમ્મતણ્હાઅબ્યાકતાતિકથાવણ્ણના • 9. Dhammataṇhāabyākatātikathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૯. ધમ્મતણ્હાઅબ્યાકતાતિકથાવણ્ણના • 9. Dhammataṇhāabyākatātikathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact