Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā

    ૯. ધમ્મટ્ઠિતતાકથાવણ્ણના

    9. Dhammaṭṭhitatākathāvaṇṇanā

    ૬૨૭. અનન્તરપચ્ચયતઞ્ચેવાતિ અવિજ્જા સઙ્ખારાનં અનન્તરપચ્ચયો અવિજ્જાય યા ઠિતતા તતો હોતિ, તાય ઠિતતાય અનન્તરપચ્ચયભાવસઙ્ખાતા ઠિતતા હોતીતિ અધિપ્પાયો. અનન્તરપચ્ચયગ્ગહણઞ્ચેત્થ અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયભાવરહિતસ્સ એકસ્સ પચ્ચયસ્સ દસ્સનત્થન્તિ દટ્ઠબ્બં. તેન હિ સબ્બો તાદિસો પચ્ચયો દસ્સિતો હોતીતિ. અઞ્ઞમઞ્ઞપચ્ચયતઞ્ચાતિ અવિજ્જા સઙ્ખારાનં પચ્ચયો, સઙ્ખારા ચ અવિજ્જાય. તત્થ અવિજ્જાય સઙ્ખારાનં પચ્ચયભાવસઙ્ખાતાય ઠિતતાય સઙ્ખારાનં અવિજ્જાય પચ્ચયભાવસઙ્ખાતા ઠિતતા હોતિ, તસ્સા ચ ઇતરાતિ અધિપ્પાયો.

    627. Anantarapaccayatañcevāti avijjā saṅkhārānaṃ anantarapaccayo avijjāya yā ṭhitatā tato hoti, tāya ṭhitatāya anantarapaccayabhāvasaṅkhātā ṭhitatā hotīti adhippāyo. Anantarapaccayaggahaṇañcettha aññamaññapaccayabhāvarahitassa ekassa paccayassa dassanatthanti daṭṭhabbaṃ. Tena hi sabbo tādiso paccayo dassito hotīti. Aññamaññapaccayatañcāti avijjā saṅkhārānaṃ paccayo, saṅkhārā ca avijjāya. Tattha avijjāya saṅkhārānaṃ paccayabhāvasaṅkhātāya ṭhitatāya saṅkhārānaṃ avijjāya paccayabhāvasaṅkhātā ṭhitatā hoti, tassā ca itarāti adhippāyo.

    ધમ્મટ્ઠિતતાકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dhammaṭṭhitatākathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi / (૧૧૪) ૯. ધમ્મટ્ઠિતતાકથા • (114) 9. Dhammaṭṭhitatākathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૯. ધમ્મટ્ઠિતતાકથાવણ્ણના • 9. Dhammaṭṭhitatākathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā / ૯. ધમ્મટ્ઠિતતાકથાવણ્ણના • 9. Dhammaṭṭhitatākathāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact