Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૩-૧૫. ધમ્મવાદીપઞ્હાસુત્તાદિવણ્ણના
3-15. Dhammavādīpañhāsuttādivaṇṇanā
૩૧૬-૩૨૮. તે લોકે સુગતાતિ તે રાગાદયો પહાય ગતત્તા સુટ્ઠુ ગતાતિ સુગતા. દુક્ખસ્સ ખો આવુસો પરિઞ્ઞત્થન્તિ વટ્ટદુક્ખસ્સ પરિજાનનત્થં. દુક્ખતાતિ દુક્ખસભાવો. દુક્ખદુક્ખતાતિઆદીસુ દુક્ખસઙ્ખાતો દુક્ખસભાવો દુક્ખદુક્ખતા. સેસપદદ્વયેપિ એસેવ નયો.
316-328.Teloke sugatāti te rāgādayo pahāya gatattā suṭṭhu gatāti sugatā. Dukkhassa kho āvuso pariññatthanti vaṭṭadukkhassa parijānanatthaṃ. Dukkhatāti dukkhasabhāvo. Dukkhadukkhatātiādīsu dukkhasaṅkhāto dukkhasabhāvo dukkhadukkhatā. Sesapadadvayepi eseva nayo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૩. ધમ્મવાદીપઞ્હાસુત્તં • 3. Dhammavādīpañhāsuttaṃ
૪. કિમત્થિયસુત્તં • 4. Kimatthiyasuttaṃ
૫. અસ્સાસપ્પત્તસુત્તં • 5. Assāsappattasuttaṃ
૬. પરમસ્સાસપ્પત્તસુત્તં • 6. Paramassāsappattasuttaṃ
૭. વેદનાપઞ્હાસુત્તં • 7. Vedanāpañhāsuttaṃ
૮. આસવપઞ્હાસુત્તં • 8. Āsavapañhāsuttaṃ
૯. અવિજ્જાપઞ્હાસુત્તં • 9. Avijjāpañhāsuttaṃ
૧૦. તણ્હાપઞ્હાસુત્તં • 10. Taṇhāpañhāsuttaṃ
૧૧. ઓઘપઞ્હાસુત્તં • 11. Oghapañhāsuttaṃ
૧૨. ઉપાદાનપઞ્હાસુત્તં • 12. Upādānapañhāsuttaṃ
૧૩. ભવપઞ્હાસુત્તં • 13. Bhavapañhāsuttaṃ
૧૪. દુક્ખપઞ્હાસુત્તં • 14. Dukkhapañhāsuttaṃ
૧૫. સક્કાયપઞ્હાસુત્તં • 15. Sakkāyapañhāsuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૩-૧૫. ધમ્મવાદીપઞ્હસુત્તાદિવણ્ણના • 3-15. Dhammavādīpañhasuttādivaṇṇanā