Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૭. ધાતુપૂજકત્થેરઅપદાનં

    7. Dhātupūjakattheraapadānaṃ

    ૨૩.

    23.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, સિદ્ધત્થમ્હિ નરુત્તમે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, siddhatthamhi naruttame;

    એકા ધાતુ મયા લદ્ધા, દ્વિપદિન્દસ્સ તાદિનો.

    Ekā dhātu mayā laddhā, dvipadindassa tādino.

    ૨૪.

    24.

    ‘‘તાહં ધાતું ગહેત્વાન, બુદ્ધસ્સાદિચ્ચબન્ધુનો;

    ‘‘Tāhaṃ dhātuṃ gahetvāna, buddhassādiccabandhuno;

    પઞ્ચવસ્સે પરિચરિં, તિટ્ઠન્તંવ નરુત્તમં.

    Pañcavasse paricariṃ, tiṭṭhantaṃva naruttamaṃ.

    ૨૫.

    25.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ધાતું પૂજયિં તદા;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dhātuṃ pūjayiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધાતુપટ્ઠહને ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dhātupaṭṭhahane phalaṃ.

    ૨૬.

    26.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ધાતુપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā dhātupūjako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    ધાતુપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં સત્તમં.

    Dhātupūjakattherassāpadānaṃ sattamaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact