Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. ધાતુપૂજકત્થેરઅપદાનં

    6. Dhātupūjakattheraapadānaṃ

    ૧૦૬.

    106.

    ‘‘નિબ્બુતે લોકનાથમ્હિ, સિદ્ધત્થે લોકનાયકે;

    ‘‘Nibbute lokanāthamhi, siddhatthe lokanāyake;

    મમ ઞાતી સમાનેત્વા, ધાતુપૂજં અકાસહં.

    Mama ñātī samānetvā, dhātupūjaṃ akāsahaṃ.

    ૧૦૭.

    107.

    ‘‘ચતુન્નવુતિતો કપ્પે, યં ધાતુમભિપૂજયિં;

    ‘‘Catunnavutito kappe, yaṃ dhātumabhipūjayiṃ;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, ધાતુપૂજાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, dhātupūjāyidaṃ phalaṃ.

    ૧૦૮.

    108.

    ‘‘કિલેસા ઝાપિતા મય્હં…પે॰… વિહરામિ અનાસવો.

    ‘‘Kilesā jhāpitā mayhaṃ…pe… viharāmi anāsavo.

    ૧૦૯.

    109.

    ‘‘સ્વાગતં વત મે આસિ…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં.

    ‘‘Svāgataṃ vata me āsi…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ.

    ૧૧૦.

    110.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા ધાતુપૂજકો થેરો ઇમા ગાથાયો

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā dhātupūjako thero imā gāthāyo

    અભાસિત્થાતિ.

    Abhāsitthāti.

    ધાતુપૂજકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Dhātupūjakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.





    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact