Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / કથાવત્થુપાળિ • Kathāvatthupāḷi |
(૨૮) ૮. દિબ્બસોતકથા
(28) 8. Dibbasotakathā
૩૭૫. મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. મંસસોતં દિબ્બસોતં, દિબ્બસોતં મંસસોતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
375. Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Maṃsasotaṃ dibbasotaṃ, dibbasotaṃ maṃsasotanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. યાદિસં મંસસોતં તાદિસં દિબ્બસોતં, યાદિસં દિબ્બસોતં તાદિસં મંસસોતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Yādisaṃ maṃsasotaṃ tādisaṃ dibbasotaṃ, yādisaṃ dibbasotaṃ tādisaṃ maṃsasotanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. તઞ્ઞેવ મંસસોતં તં દિબ્બસોતં, તં દિબ્બસોતં તં મંસસોતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Taññeva maṃsasotaṃ taṃ dibbasotaṃ, taṃ dibbasotaṃ taṃ maṃsasotanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. યાદિસો મંસસોતસ્સ વિસયો આનુભાવો ગોચરો તાદિસો દિબ્બસ્સ સોતસ્સ વિસયો આનુભાવો ગોચરોતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Yādiso maṃsasotassa visayo ānubhāvo gocaro tādiso dibbassa sotassa visayo ānubhāvo gocaroti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. ઉપાદિણ્ણં હુત્વા અનુપાદિણ્ણં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Upādiṇṇaṃ hutvā anupādiṇṇaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
ઉપાદિણ્ણં હુત્વા અનુપાદિણ્ણં હોતીતિ? આમન્તા. કામાવચરં હુત્વા રૂપાવચરં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Upādiṇṇaṃ hutvā anupādiṇṇaṃ hotīti? Āmantā. Kāmāvacaraṃ hutvā rūpāvacaraṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
કામાવચરં હુત્વા રૂપાવચરં હોતીતિ? આમન્તા. રૂપાવચરં હુત્વા અરૂપાવચરં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Kāmāvacaraṃ hutvā rūpāvacaraṃ hotīti? Āmantā. Rūpāvacaraṃ hutvā arūpāvacaraṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
રૂપાવચરં હુત્વા અરૂપાવચરં હોતીતિ? આમન્તા. પરિયાપન્નં હુત્વા અપરિયાપન્નં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Rūpāvacaraṃ hutvā arūpāvacaraṃ hotīti? Āmantā. Pariyāpannaṃ hutvā apariyāpannaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
૩૭૬. મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. દિબ્બસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં મંસસોતં હોતીતિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
376. Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Dibbasotaṃ dhammupatthaddhaṃ maṃsasotaṃ hotīti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
મંસસોતં ધમ્મુપત્થદ્ધં દિબ્બસોતં હોતીતિ? આમન્તા. એકંયેવ સોતન્તિ? ન હેવં વત્તબ્બે…પે॰….
Maṃsasotaṃ dhammupatthaddhaṃ dibbasotaṃ hotīti? Āmantā. Ekaṃyeva sotanti? Na hevaṃ vattabbe…pe….
એકંયેવ સોતન્તિ? આમન્તા. નનુ દ્વે સોતાનિ વુત્તાનિ ભગવતા – ‘‘મંસસોતં, દિબ્બસોત’’ન્તિ? આમન્તા. હઞ્ચિ દ્વે સોતાનિ વુત્તાનિ ભગવતા – મંસસોતં, દિબ્બસોતં, નો ચ વત રે વત્તબ્બે – ‘‘એકઞ્ઞેવ સોત’’ન્તિ.
Ekaṃyeva sotanti? Āmantā. Nanu dve sotāni vuttāni bhagavatā – ‘‘maṃsasotaṃ, dibbasota’’nti? Āmantā. Hañci dve sotāni vuttāni bhagavatā – maṃsasotaṃ, dibbasotaṃ, no ca vata re vattabbe – ‘‘ekaññeva sota’’nti.
દિબ્બસોતકથા નિટ્ઠિતા.
Dibbasotakathā niṭṭhitā.
Related texts:
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૮. દિબ્બસોતકથાવણ્ણના • 8. Dibbasotakathāvaṇṇanā