Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. દીઘાવુઉપાસકસુત્તવણ્ણના

    3. Dīghāvuupāsakasuttavaṇṇanā

    ૯૯૯. યદગ્ગેન તસ્મિં ઉપાસકે યથાવુત્તાનિ સોતાપત્તિયઙ્ગાનિ સંવિજ્જન્તિ, તદગ્ગેન સો તેસુ વત્તિસ્સતીતિ આહ ‘‘ચતૂસુ સોતાપત્તિયઙ્ગેસુ સન્દિસ્સસી’’તિ. વિજ્જં ભજન્તીતિ વિજ્જાભાગિયા, તેસુ કોટ્ઠાસેસુ પરિયાપન્નાતિ વુત્તં ‘‘વિજ્જાભાગિયેતિ વિજ્જાકોટ્ઠાસિકે’’તિ.

    999. Yadaggena tasmiṃ upāsake yathāvuttāni sotāpattiyaṅgāni saṃvijjanti, tadaggena so tesu vattissatīti āha ‘‘catūsu sotāpattiyaṅgesu sandissasī’’ti. Vijjaṃ bhajantīti vijjābhāgiyā, tesu koṭṭhāsesu pariyāpannāti vuttaṃ ‘‘vijjābhāgiyeti vijjākoṭṭhāsike’’ti.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. દીઘાવુઉપાસકસુત્તં • 3. Dīghāvuupāsakasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. દીઘાવુઉપાસકસુત્તવણ્ણના • 3. Dīghāvuupāsakasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact