Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    10. தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³னஸுத்தங்

    10. Diṭṭhadhammanibbānasuttaṃ

    51. ‘‘‘தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³னங் தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³ன’ந்தி, ஆவுஸோ, வுச்சதி. கித்தாவதா நு கோ², ஆவுஸோ தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³னங் வுத்தங் ப⁴க³வதா’’தி?

    51. ‘‘‘Diṭṭhadhammanibbānaṃ diṭṭhadhammanibbāna’nti, āvuso, vuccati. Kittāvatā nu kho, āvuso diṭṭhadhammanibbānaṃ vuttaṃ bhagavatā’’ti?

    ‘‘இதா⁴வுஸோ, பி⁴க்கு² விவிச்சேவ காமேஹி …பே॰… பட²மங் ஜா²னங் உபஸம்பஜ்ஜ விஹரதி. எத்தாவதாபி கோ², ஆவுஸோ, தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³னங் வுத்தங் ப⁴க³வதா பரியாயேன …பே॰….

    ‘‘Idhāvuso, bhikkhu vivicceva kāmehi …pe… paṭhamaṃ jhānaṃ upasampajja viharati. Ettāvatāpi kho, āvuso, diṭṭhadhammanibbānaṃ vuttaṃ bhagavatā pariyāyena …pe….

    ‘‘புன சபரங், ஆவுஸோ, பி⁴க்கு² ஸப்³ப³ஸோ நேவஸஞ்ஞானாஸஞ்ஞாயதனங் ஸமதிக்கம்ம ஸஞ்ஞாவேத³யிதனிரோத⁴ங் உபஸம்பஜ்ஜ விஹரதி, பஞ்ஞாய சஸ்ஸ தி³ஸ்வா ஆஸவா பரிக்கீ²ணா ஹொந்தி. எத்தாவதாபி கோ², ஆவுஸோ, தி³ட்ட²த⁴ம்மனிப்³பா³னங் வுத்தங் ப⁴க³வதா நிப்பரியாயேனா’’தி. த³ஸமங்.

    ‘‘Puna caparaṃ, āvuso, bhikkhu sabbaso nevasaññānāsaññāyatanaṃ samatikkamma saññāvedayitanirodhaṃ upasampajja viharati, paññāya cassa disvā āsavā parikkhīṇā honti. Ettāvatāpi kho, āvuso, diṭṭhadhammanibbānaṃ vuttaṃ bhagavatā nippariyāyenā’’ti. Dasamaṃ.

    ஸாமஞ்ஞவக்³கோ³ பஞ்சமோ.

    Sāmaññavaggo pañcamo.

    தஸ்ஸுத்³தா³னங் –

    Tassuddānaṃ –

    ஸம்பா³தோ⁴ காயஸக்கீ² பஞ்ஞா,

    Sambādho kāyasakkhī paññā,

    உப⁴தோபா⁴கோ³ ஸந்தி³ட்டி²கா த்³வே;

    Ubhatobhāgo sandiṭṭhikā dve;

    நிப்³பா³னங் பரினிப்³பா³னங்,

    Nibbānaṃ parinibbānaṃ,

    தத³ங்க³தி³ட்ட²த⁴ம்மிகேன சாதி.

    Tadaṅgadiṭṭhadhammikena cāti.

    பட²மபண்ணாஸகங் ஸமத்தங்.

    Paṭhamapaṇṇāsakaṃ samattaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 5-10. ஸந்தி³ட்டி²கத⁴ம்மஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-10. Sandiṭṭhikadhammasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸம்பா³த⁴ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Sambādhasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact