Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā

    દિટ્ઠાવિકમ્મવગ્ગવણ્ણના

    Diṭṭhāvikammavaggavaṇṇanā

    ૪૨૫. તિણ્ણન્નં ઉપરિ સહ આપત્તિં દેસેતું ન લબ્ભન્તિ. કમ્મનાનાસંવાસકાનં લદ્ધિગ્ગહિતકોવ લદ્ધિનાનાસંવાસકો. ‘‘અવિપ્પવાસસીમાય ઠિતસ્સા’’તિ મહાસીમં કિર સન્ધાય વુત્તં.

    425. Tiṇṇannaṃ upari saha āpattiṃ desetuṃ na labbhanti. Kammanānāsaṃvāsakānaṃ laddhiggahitakova laddhinānāsaṃvāsako. ‘‘Avippavāsasīmāya ṭhitassā’’ti mahāsīmaṃ kira sandhāya vuttaṃ.

    ૪૩૩. ‘‘ઉમ્માદા ચિત્તક્ખેપા’’તિ પાઠો.

    433. ‘‘Ummādā cittakkhepā’’ti pāṭho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / પરિવારપાળિ • Parivārapāḷi / ૪. દિટ્ઠાવિકમ્મવગ્ગો • 4. Diṭṭhāvikammavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / પરિવાર-અટ્ઠકથા • Parivāra-aṭṭhakathā / દિટ્ઠાવિકમ્મવગ્ગવણ્ણના • Diṭṭhāvikammavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / દિટ્ઠાવિકમ્મવગ્ગવણ્ણના • Diṭṭhāvikammavaggavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā / વોહારવગ્ગાદિવણ્ણના • Vohāravaggādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / દિટ્ઠાવિકમ્મવગ્ગવણ્ણના • Diṭṭhāvikammavaggavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact