Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના

    8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ૩૬૮. અટ્ઠમે પટિલદ્ધનવચીવરેનાતિ એત્થ પુબ્બે અકતકપ્પં કતિપાહં નિવાસનત્થાય તાવકાલિકવસેન લદ્ધમ્પિ સઙ્ગય્હતીતિ વદન્તિ.

    368. Aṭṭhame paṭiladdhanavacīvarenāti ettha pubbe akatakappaṃ katipāhaṃ nivāsanatthāya tāvakālikavasena laddhampi saṅgayhatīti vadanti.

    ૩૬૯. ‘‘નવં નામ અકતકપ્પ’’ન્તિ સામઞ્ઞતો વુત્તત્તા અઞ્ઞેન ભિક્ખુના કપ્પબિન્દું દત્વા પરિભુત્તં ચીવરં, તેન વા, તતો લભિત્વા અઞ્ઞેન વા કેનચિ દિન્નમ્પિ કતકપ્પમેવ નવં નામ ન હોતીતિ દટ્ઠબ્બં. ‘‘નિવાસેતું વા પારુપિતું વા’’તિ વુત્તત્તા અંસબદ્ધકાસાવમ્પિ પારુપિતબ્બતો કપ્પં કાતબ્બન્તિ વદન્તિ. ચમ્મકારનીલં નામ ચમ્મં નીલવણ્ણં કાતું યોજિયમાનં નીલં. પકતિનીલમેવાતિ કેચિ. યથાવુત્તચીવરસ્સ અકતકપ્પતા, અનટ્ઠચીવરાદિતા, નિવાસનાદિતાતિ તીણિ અઙ્ગાનિ.

    369. ‘‘Navaṃ nāma akatakappa’’nti sāmaññato vuttattā aññena bhikkhunā kappabinduṃ datvā paribhuttaṃ cīvaraṃ, tena vā, tato labhitvā aññena vā kenaci dinnampi katakappameva navaṃ nāma na hotīti daṭṭhabbaṃ. ‘‘Nivāsetuṃ vā pārupituṃ vā’’ti vuttattā aṃsabaddhakāsāvampi pārupitabbato kappaṃ kātabbanti vadanti. Cammakāranīlaṃ nāma cammaṃ nīlavaṇṇaṃ kātuṃ yojiyamānaṃ nīlaṃ. Pakatinīlamevāti keci. Yathāvuttacīvarassa akatakappatā, anaṭṭhacīvarāditā, nivāsanāditāti tīṇi aṅgāni.

    દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવિભઙ્ગ • Mahāvibhaṅga / ૬. સુરાપાનવગ્ગો • 6. Surāpānavaggo

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવિભઙ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvibhaṅga-aṭṭhakathā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદવણ્ણના • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૮. દુબ્બણ્ણકરણસિક્ખાપદં • 8. Dubbaṇṇakaraṇasikkhāpadaṃ


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact