Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. દુચ્ચરિતસુત્તવણ્ણના

    7. Duccaritasuttavaṇṇanā

    ૪૧૩. સત્તમે કાયસુચરિતવચીસુચરિતાનિ પાતિમોક્ખસંવરસીલં, મનોસુચરિતં ઇતરાનિ તીણિ સીલાનીતિ ચતુપારિસુદ્ધિસીલં કથિતં હોતિ. ઇમિના નયેન પઞ્ચસત્તનવદસસુ કુસલકમ્મપથેસુ પચ્છિમાપિ તયો સીલં હોતીતિ વેદિતબ્બા. સેસં ઉત્તાનમેવાતિ. છટ્ઠસત્તમેસુ હેટ્ઠા વુત્તનયેનેવ અત્થો વેદિતબ્બો.

    413. Sattame kāyasucaritavacīsucaritāni pātimokkhasaṃvarasīlaṃ, manosucaritaṃ itarāni tīṇi sīlānīti catupārisuddhisīlaṃ kathitaṃ hoti. Iminā nayena pañcasattanavadasasu kusalakammapathesu pacchimāpi tayo sīlaṃ hotīti veditabbā. Sesaṃ uttānamevāti. Chaṭṭhasattamesu heṭṭhā vuttanayeneva attho veditabbo.

    અમતવગ્ગો પઞ્ચમો.

    Amatavaggo pañcamo.

    સતિપટ્ઠાનસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Satipaṭṭhānasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. દુચ્ચરિતસુત્તં • 7. Duccaritasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. દુચ્ચરિતસુત્તવણ્ણના • 7. Duccaritasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact