Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૨. દુતિયવગ્ગો

    2. Dutiyavaggo

    ૧. દુગ્ગતસુત્તવણ્ણના

    1. Duggatasuttavaṇṇanā

    ૧૩૪. દુગ્ગતન્તિ કિચ્છજીવિકત્તા સબ્બથા દુક્ખં ગતં ઉપગતં. તથાભૂતો પન દલિદ્દો વરાકો નામ હોતીતિ વુત્તં ‘‘દલિદ્દં કપણ’’ન્તિ. હત્થપાદેહીતિ નિદસ્સનમત્તં, અઞ્ઞેહિપિ સરીરાવયવેહિ દુસ્સણ્ઠાનેહિ ઉપેતો દુરુપેતો એવાતિ.

    134.Duggatanti kicchajīvikattā sabbathā dukkhaṃ gataṃ upagataṃ. Tathābhūto pana daliddo varāko nāma hotīti vuttaṃ ‘‘daliddaṃ kapaṇa’’nti. Hatthapādehīti nidassanamattaṃ, aññehipi sarīrāvayavehi dussaṇṭhānehi upeto durupeto evāti.

    દુગ્ગતસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Duggatasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧. દુગ્ગતસુત્તં • 1. Duggatasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧. દુગ્ગતસુત્તવણ્ણના • 1. Duggatasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact