Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પઞ્ચપકરણ-અનુટીકા • Pañcapakaraṇa-anuṭīkā

    ૨. દુકનિદ્દેસવણ્ણના

    2. Dukaniddesavaṇṇanā

    ૬૩. કસ્સચીતિ કસ્સચિપિ. કથઞ્ચીતિ કેનચિ પકારેન, વિક્ખમ્ભનમત્તેનાપીતિ વુત્તં હોતિ. અજ્ઝત્તગ્ગહણસ્સાતિ અત્તાનં અધિકિચ્ચ ઉદ્દિસ્સ પવત્તગ્ગાહસ્સ.

    63. Kassacīti kassacipi. Kathañcīti kenaci pakārena, vikkhambhanamattenāpīti vuttaṃ hoti. Ajjhattaggahaṇassāti attānaṃ adhikicca uddissa pavattaggāhassa.

    ૮૩. પુરિમગ્ગહિતન્તિ ‘‘કરિસ્સતિ મે’’તિઆદિના ચિત્તેન પઠમં ગહિતં. તં કતન્તિ તં તાદિસં ઉપકારં. પુઞ્ઞફલં ઉપજીવન્તો કતઞ્ઞુપક્ખે તિટ્ઠતીતિ વુત્તં ‘‘પુઞ્ઞફલં અનુપજીવન્તો’’તિ.

    83. Purimaggahitanti ‘‘karissati me’’tiādinā cittena paṭhamaṃ gahitaṃ. Taṃ katanti taṃ tādisaṃ upakāraṃ. Puññaphalaṃ upajīvanto kataññupakkhe tiṭṭhatīti vuttaṃ ‘‘puññaphalaṃ anupajīvanto’’ti.

    ૯૦. ગુણપારિપૂરિયા પરિપુણ્ણો યાવદત્થો ઇધ તિત્તોતિ આહ ‘‘નિટ્ઠિતકિચ્ચતાય નિરુસ્સુક્કો’’તિ.

    90. Guṇapāripūriyā paripuṇṇo yāvadattho idha tittoti āha ‘‘niṭṭhitakiccatāya nirussukko’’ti.

    દુકનિદ્દેસવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dukaniddesavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / અભિધમ્મપિટક • Abhidhammapiṭaka / પુગ્ગલપઞ્ઞત્તિપાળિ • Puggalapaññattipāḷi / ૨. દુકપુગ્ગલપઞ્ઞત્તિ • 2. Dukapuggalapaññatti

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૨. દુકનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Dukaniddesavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / અભિધમ્મપિટક (ટીકા) • Abhidhammapiṭaka (ṭīkā) / પઞ્ચપકરણ-મૂલટીકા • Pañcapakaraṇa-mūlaṭīkā / ૨. દુકનિદ્દેસવણ્ણના • 2. Dukaniddesavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact