Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / પુગ્ગલપઞ્ઞત્તિપાળિ • Puggalapaññattipāḷi

    ૨. દુકઉદ્દેસો

    2. Dukauddeso

    . દ્વે પુગ્ગલા –

    8. Dvepuggalā –

    (૧) કોધનો ચ, ઉપનાહી ચ.

    (1) Kodhano ca, upanāhī ca.

    (૨) મક્ખી ચ, પળાસી 1 ચ.

    (2) Makkhī ca, paḷāsī 2 ca.

    (૩) ઇસ્સુકી ચ, મચ્છરી ચ.

    (3) Issukī ca, maccharī ca.

    (૪) સઠો ચ, માયાવી ચ.

    (4) Saṭho ca, māyāvī ca.

    (૫) અહિરિકો ચ, અનોત્તપ્પી ચ.

    (5) Ahiriko ca, anottappī ca.

    (૬) દુબ્બચો ચ, પાપમિત્તો ચ.

    (6) Dubbaco ca, pāpamitto ca.

    (૭) ઇન્દ્રિયેસુ અગુત્તદ્વારો ચ, ભોજને અમત્તઞ્ઞૂ ચ.

    (7) Indriyesu aguttadvāro ca, bhojane amattaññū ca.

    (૮) મુટ્ઠસ્સતિ ચ, અસમ્પજાનો ચ.

    (8) Muṭṭhassati ca, asampajāno ca.

    (૯) સીલવિપન્નો ચ, દિટ્ઠિવિપન્નો ચ.

    (9) Sīlavipanno ca, diṭṭhivipanno ca.

    (૧૦) અજ્ઝત્તસંયોજનો ચ, બહિદ્ધાસંયોજનો ચ.

    (10) Ajjhattasaṃyojano ca, bahiddhāsaṃyojano ca.

    (૧૧) અક્કોધનો ચ, અનુપનાહી ચ.

    (11) Akkodhano ca, anupanāhī ca.

    (૧૨) અમક્ખી ચ, અપળાસી ચ.

    (12) Amakkhī ca, apaḷāsī ca.

    (૧૩) અનિસ્સુકી ચ, અમચ્છરી ચ.

    (13) Anissukī ca, amaccharī ca.

    (૧૪) અસઠો ચ, અમાયાવી ચ.

    (14) Asaṭho ca, amāyāvī ca.

    (૧૫) હિરિમા ચ, ઓત્તપ્પી ચ.

    (15) Hirimā ca, ottappī ca.

    (૧૬) સુવચો ચ, કલ્યાણમિત્તો ચ.

    (16) Suvaco ca, kalyāṇamitto ca.

    (૧૭) ઇન્દ્રિયેસુ ગુત્તદ્વારો ચ, ભોજને મત્તઞ્ઞૂ ચ.

    (17) Indriyesu guttadvāro ca, bhojane mattaññū ca.

    (૧૮) ઉપટ્ઠિતસ્સતિ ચ, સમ્પજાનો ચ.

    (18) Upaṭṭhitassati ca, sampajāno ca.

    (૧૯) સીલસમ્પન્નો ચ, દિટ્ઠિસમ્પન્નો ચ.

    (19) Sīlasampanno ca, diṭṭhisampanno ca.

    (૨૦) દ્વે પુગ્ગલા દુલ્લભા લોકસ્મિં.

    (20) Dve puggalā dullabhā lokasmiṃ.

    (૨૧) દ્વે પુગ્ગલા દુત્તપ્પયા.

    (21) Dve puggalā duttappayā.

    (૨૨) દ્વે પુગ્ગલા સુતપ્પયા.

    (22) Dve puggalā sutappayā.

    (૨૩) દ્વિન્નં પુગ્ગલાનં આસવા વડ્ઢન્તિ.

    (23) Dvinnaṃ puggalānaṃ āsavā vaḍḍhanti.

    (૨૪) દ્વિન્નં પુગ્ગલાનં આસવા ન વડ્ઢન્તિ.

    (24) Dvinnaṃ puggalānaṃ āsavā na vaḍḍhanti.

    (૨૫) હીનાધિમુત્તો ચ, પણીતાધિમુત્તો ચ.

    (25) Hīnādhimutto ca, paṇītādhimutto ca.

    (૨૬) તિત્તો ચ, તપ્પેતા ચ.

    (26) Titto ca, tappetā ca.

    દુકં.

    Dukaṃ.







    Footnotes:
    1. પલાસી (સ્યા॰ ક॰)
    2. palāsī (syā. ka.)



    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / અભિધમ્મપિટક (અટ્ઠકથા) • Abhidhammapiṭaka (aṭṭhakathā) / પઞ્ચપકરણ-અટ્ઠકથા • Pañcapakaraṇa-aṭṭhakathā / ૧. માતિકાવણ્ણના • 1. Mātikāvaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact