Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૬. દુક્કરપઞ્હાસુત્તવણ્ણના

    16. Dukkarapañhāsuttavaṇṇanā

    ૩૨૯. અભિરતીતિ પબ્બજ્જાય અનુક્કણ્ઠનતા. નચિરં આવુસોતિ આવુસો ધમ્માનુધમ્મપ્પટિપન્નો ભિક્ખુ ‘‘પાતો અનુસિટ્ઠો સાયં વિસેસમધિગમિસ્સતિ, સાયં અનુસિટ્ઠો પાતો વિસેસમધિગમિસ્સતી’’તિ (મ॰ નિ॰ ૨.૩૪૫) વુત્તત્તા ઘટેન્તો વાયમન્તો નચિરસ્સં લહુયેવ અરહં અસ્સ, અરહત્તે પતિટ્ઠહેય્યાતિ દસ્સેતિ. સેસં સબ્બત્થ ઉત્તાનત્થમેવાતિ.

    329.Abhiratīti pabbajjāya anukkaṇṭhanatā. Naciraṃ āvusoti āvuso dhammānudhammappaṭipanno bhikkhu ‘‘pāto anusiṭṭho sāyaṃ visesamadhigamissati, sāyaṃ anusiṭṭho pāto visesamadhigamissatī’’ti (ma. ni. 2.345) vuttattā ghaṭento vāyamanto nacirassaṃ lahuyeva arahaṃ assa, arahatte patiṭṭhaheyyāti dasseti. Sesaṃ sabbattha uttānatthamevāti.

    જમ્બુખાદકસંયુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Jambukhādakasaṃyuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૬. દુક્કરપઞ્હાસુત્તં • 16. Dukkarapañhāsuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૬. દુક્કરપઞ્હસુત્તવણ્ણના • 16. Dukkarapañhasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact