Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૭. દુક્કરસુત્તં

    7. Dukkarasuttaṃ

    ૧૭. ‘‘દુક્કરં દુત્તિતિક્ખઞ્ચ, અબ્યત્તેન ચ સામઞ્ઞં.

    17. ‘‘Dukkaraṃ duttitikkhañca, abyattena ca sāmaññaṃ.

    બહૂહિ તત્થ સમ્બાધા, યત્થ બાલો વિસીદતી’’તિ.

    Bahūhi tattha sambādhā, yattha bālo visīdatī’’ti.

    ‘‘કતિહં ચરેય્ય સામઞ્ઞં, ચિત્તં ચે ન નિવારયે;

    ‘‘Katihaṃ careyya sāmaññaṃ, cittaṃ ce na nivāraye;

    પદે પદે વિસીદેય્ય, સઙ્કપ્પાનં વસાનુગો’’તિ.

    Pade pade visīdeyya, saṅkappānaṃ vasānugo’’ti.

    ‘‘કુમ્મોવ અઙ્ગાનિ સકે કપાલે,

    ‘‘Kummova aṅgāni sake kapāle,

    સમોદહં ભિક્ખુ મનોવિતક્કે;

    Samodahaṃ bhikkhu manovitakke;

    અનિસ્સિતો અઞ્ઞમહેઠયાનો,

    Anissito aññamaheṭhayāno,

    પરિનિબ્બુતો નૂપવદેય્ય કઞ્ચી’’તિ.

    Parinibbuto nūpavadeyya kañcī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. દુક્કરસુત્તવણ્ણના • 7. Dukkarasuttavaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. દુક્કરસુત્તવણ્ણના • 7. Dukkarasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact