Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૪. દુપ્પઞ્ઞસુત્તં

    4. Duppaññasuttaṃ

    ૨૨૫. અથ ખો અઞ્ઞતરો ભિક્ખુ યેન ભગવા તેનુપસઙ્કમિ…પે॰… એકમન્તં નિસિન્નો ખો સો ભિક્ખુ ભગવન્તં એતદવોચ – ‘‘‘દુપ્પઞ્ઞો એળમૂગો, દુપ્પઞ્ઞો એળમૂગો’તિ , ભન્તે, વુચ્ચતિ. કિત્તાવતા નુ ખો, ભન્તે, ‘દુપ્પઞ્ઞો એળમૂગો’તિ વુચ્ચતી’’તિ? ‘‘સત્તન્નં ખો, ભિક્ખુ, બોજ્ઝઙ્ગાનં અભાવિતત્તા અબહુલીકતત્તા ‘દુપ્પઞ્ઞો એળમૂગો’તિ વુચ્ચતિ. કતમેસં સત્તન્નં? સતિસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ…પે॰… ઉપેક્ખાસમ્બોજ્ઝઙ્ગસ્સ – ઇમેસં ખો, ભિક્ખુ , સત્તન્નં બોજ્ઝઙ્ગાનં અભાવિતત્તા અબહુલીકતત્તા ‘દુપ્પઞ્ઞો એળમૂગો’તિ વુચ્ચતી’’તિ. ચતુત્થં.

    225. Atha kho aññataro bhikkhu yena bhagavā tenupasaṅkami…pe… ekamantaṃ nisinno kho so bhikkhu bhagavantaṃ etadavoca – ‘‘‘duppañño eḷamūgo, duppañño eḷamūgo’ti , bhante, vuccati. Kittāvatā nu kho, bhante, ‘duppañño eḷamūgo’ti vuccatī’’ti? ‘‘Sattannaṃ kho, bhikkhu, bojjhaṅgānaṃ abhāvitattā abahulīkatattā ‘duppañño eḷamūgo’ti vuccati. Katamesaṃ sattannaṃ? Satisambojjhaṅgassa…pe… upekkhāsambojjhaṅgassa – imesaṃ kho, bhikkhu , sattannaṃ bojjhaṅgānaṃ abhāvitattā abahulīkatattā ‘duppañño eḷamūgo’ti vuccatī’’ti. Catutthaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪-૧૦. દુપ્પઞ્ઞસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Duppaññasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪-૧૦. દુપ્પઞ્ઞસુત્તાદિવણ્ણના • 4-10. Duppaññasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact