Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. દુતિયઅનિચ્ચસુત્તવણ્ણના

    4. Dutiyaaniccasuttavaṇṇanā

    ૪૬. ચતુત્થે પુબ્બન્તાનુદિટ્ઠિયોતિ પુબ્બન્તં અનુગતા અટ્ઠારસ દિટ્ઠિયો ન હોન્તિ. અપરન્તાનુદિટ્ઠિયોતિ અપરન્તં અનુગતા ચતુચત્તાલીસ દિટ્ઠિયો ન હોન્તિ. થામસો પરામાસોતિ દિટ્ઠિથામસો ચેવ દિટ્ઠિપરામાસો ચ ન હોતિ. એત્તાવતા પઠમમગ્ગો દસ્સિતો. ઇદાનિ સહ વિપસ્સનાય તયો મગ્ગે ચ ફલાનિ ચ દસ્સેતું રૂપસ્મિન્તિઆદિ આરદ્ધં. અથ વા દિટ્ઠિયો નામ વિપસ્સનાય એવ પહીના, ઇદં પન ઉપરિ સહ વિપસ્સનાય ચત્તારો મગ્ગે દસ્સેતું આરદ્ધં. ચતુત્થં.

    46. Catutthe pubbantānudiṭṭhiyoti pubbantaṃ anugatā aṭṭhārasa diṭṭhiyo na honti. Aparantānudiṭṭhiyoti aparantaṃ anugatā catucattālīsa diṭṭhiyo na honti. Thāmaso parāmāsoti diṭṭhithāmaso ceva diṭṭhiparāmāso ca na hoti. Ettāvatā paṭhamamaggo dassito. Idāni saha vipassanāya tayo magge ca phalāni ca dassetuṃ rūpasmintiādi āraddhaṃ. Atha vā diṭṭhiyo nāma vipassanāya eva pahīnā, idaṃ pana upari saha vipassanāya cattāro magge dassetuṃ āraddhaṃ. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. દુતિયઅનિચ્ચસુત્તં • 4. Dutiyaaniccasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. દુતિયઅનિચ્ચસુત્તવણ્ણના • 4. Dutiyaaniccasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact