Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૭. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના

    7. Dutiyaaññatarabhikkhusuttavaṇṇanā

    . સત્તમે નિબ્બાનધાતુયા ખો એતં ભિક્ખુ અધિવચનન્તિ અસઙ્ખતાય અમતાય નિબ્બાનધાતુયા એતં અધિવચનં. આસવાનં ખયો તેન વુચ્ચતીતિ અપિચ તેન રાગાદિવિનયેન આસવાનં ખયોતિપિ વુચ્ચતિ. આસવક્ખયો નામ અરહત્તં, અરહત્તસ્સાપિ એતં રાગવિનયોતિઆદિ નામમેવાતિ દીપેતિ. એતદવોચાતિ ‘‘સત્થારા નિબ્બાનધાતૂતિ વદન્તેન અમતં નિબ્બાનં કથિતં, મગ્ગો પનસ્સ ન કથિતો. તં કથાપેસ્સામી’’તિ અનુસન્ધિકુસલતાય પુચ્છન્તો એતં અવોચ.

    7. Sattame nibbānadhātuyā kho etaṃ bhikkhu adhivacananti asaṅkhatāya amatāya nibbānadhātuyā etaṃ adhivacanaṃ. Āsavānaṃ khayo tena vuccatīti apica tena rāgādivinayena āsavānaṃ khayotipi vuccati. Āsavakkhayo nāma arahattaṃ, arahattassāpi etaṃ rāgavinayotiādi nāmamevāti dīpeti. Etadavocāti ‘‘satthārā nibbānadhātūti vadantena amataṃ nibbānaṃ kathitaṃ, maggo panassa na kathito. Taṃ kathāpessāmī’’ti anusandhikusalatāya pucchanto etaṃ avoca.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તં • 7. Dutiyaaññatarabhikkhusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૭. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના • 7. Dutiyaaññatarabhikkhusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact