Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના

    4. Dutiyaaññatarabhikkhusuttavaṇṇanā

    ૩૬. તં અનુસયિતં રૂપન્તિ તં રાગાદિના અનુસયિતં રૂપં મરન્તેન અનુસયેન અનુમરતિ. તેન વુત્તં ‘‘ન હી’’તિઆદિ. યેન અનુસયેન મરન્તેન તં અનુમરતિ. તેન સઙ્ખં ગચ્છતીતિ તથાભૂતતો તેન ‘‘રત્તો’’તિઆદિવોહારં લભતિ. યેન અનુસયેન કારણભૂતેન અનુમીયતિ, તેન.

    36.Taṃ anusayitaṃ rūpanti taṃ rāgādinā anusayitaṃ rūpaṃ marantena anusayena anumarati. Tena vuttaṃ ‘‘na hī’’tiādi. Yena anusayena marantena taṃ anumarati. Tena saṅkhaṃ gacchatīti tathābhūtato tena ‘‘ratto’’tiādivohāraṃ labhati. Yena anusayena kāraṇabhūtena anumīyati, tena.

    દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaaññatarabhikkhusuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તં • 4. Dutiyaaññatarabhikkhusuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. દુતિયઅઞ્ઞતરભિક્ખુસુત્તવણ્ણના • 4. Dutiyaaññatarabhikkhusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact