Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) |
૧૦. દુતિયઅરિયસાવકસુત્તવણ્ણના
10. Dutiyaariyasāvakasuttavaṇṇanā
૫૦. દ્વેપિ નયા એકતો વુત્તાતિ ઇદં ‘‘વિઞ્ઞાણે સતિ નામરૂપં હોતી’’તિઆદિના નવમે વુત્તસ્સ નયસ્સ ‘‘અવિજ્જાય સતિ સઙ્ખારા હોન્તી’’તિઆદિના દસમે વુત્તનયે અન્તોગધત્તા. નાનત્તન્તિ પુરિમતો નવમતો દસમસ્સ નાનત્તં.
50.Dvepi nayā ekato vuttāti idaṃ ‘‘viññāṇe sati nāmarūpaṃ hotī’’tiādinā navame vuttassa nayassa ‘‘avijjāya sati saṅkhārā hontī’’tiādinā dasame vuttanaye antogadhattā. Nānattanti purimato navamato dasamassa nānattaṃ.
દુતિયઅરિયસાવકસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Dutiyaariyasāvakasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.
ગહપતિવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.
Gahapativaggavaṇṇanā niṭṭhitā.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. દુતિયઅરિયસાવકસુત્તં • 10. Dutiyaariyasāvakasuttaṃ
અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. દુતિયઅરિયસાવકસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyaariyasāvakasuttavaṇṇanā