Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૬. દુતિયઅવિજ્જાપચ્ચયસુત્તવણ્ણના

    6. Dutiyaavijjāpaccayasuttavaṇṇanā

    ૩૬. છટ્ઠે ઇતિ વા, ભિક્ખવે, યો વદેય્યાતિ તસ્સં પરિસતિ દિટ્ઠિગતિકો પઞ્હં પુચ્છિતુકામો અત્થિ, સો પન અવિસારદધાતુકો ઉટ્ઠાય દસબલં પુચ્છિતું ન સક્કોતિ, તસ્મા તસ્સ અજ્ઝાસયેન સયમેવ પુચ્છિત્વા વિસ્સજ્જેન્તો સત્થા એવમાહ. છટ્ઠં.

    36. Chaṭṭhe iti vā, bhikkhave, yo vadeyyāti tassaṃ parisati diṭṭhigatiko pañhaṃ pucchitukāmo atthi, so pana avisāradadhātuko uṭṭhāya dasabalaṃ pucchituṃ na sakkoti, tasmā tassa ajjhāsayena sayameva pucchitvā vissajjento satthā evamāha. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૬. દુતિયઅવિજ્જાપચ્ચયસુત્તં • 6. Dutiyaavijjāpaccayasuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. દુતિયઅવિજ્જાપચ્ચયસુત્તવણ્ણના • 6. Dutiyaavijjāpaccayasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact