Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. દુતિયઅવિજ્જાપહાનસુત્તવણ્ણના

    7. Dutiyaavijjāpahānasuttavaṇṇanā

    ૮૦. અનિચ્ચાદિવસેન અભિનિવિસનં અભિનિવેસો, સો એવ ધમ્મસભાવં અતિક્કમિત્વા પરતો આમસનતો પરામાસો, સો એવ ગાહો. તેન અભિનિવેસપરામાસગ્ગાહેન ગણ્હિતું ન યુત્તા અનિચ્ચાદિસભાવત્તા. સઙ્ખારા એવ પવત્તિયા કારણભાવતો સઙ્ખારનિમિત્તાનિ. યો સઙ્ખારેસુ અપરિઞ્ઞાતાભિનિવેસેન પસ્સિતબ્બો અત્તાકારો, સો ન હોતીતિ અઞ્ઞો અનત્તાકારો, તતો અઞ્ઞતો પસ્સતિ. પરિઞ્ઞાતાભિનિવેસોતિ તીરણપરિઞ્ઞાય પરિચ્છિજ્જ ઞાતમિચ્છાભિનિવેસો. પરિઞ્ઞાતાભિનિવેસોતિ વા પરિઞ્ઞાતવિપસ્સનાભિનિવેસો. વિપસ્સનાતિ અરૂપસત્તકવસેન વિપસ્સનાય પરિજાનિતબ્બા.

    80. Aniccādivasena abhinivisanaṃ abhiniveso, so eva dhammasabhāvaṃ atikkamitvā parato āmasanato parāmāso, so eva gāho. Tena abhinivesaparāmāsaggāhena gaṇhituṃ na yuttā aniccādisabhāvattā. Saṅkhārā eva pavattiyā kāraṇabhāvato saṅkhāranimittāni. Yo saṅkhāresu apariññātābhinivesena passitabbo attākāro, so na hotīti añño anattākāro, tato aññato passati. Pariññātābhinivesoti tīraṇapariññāya paricchijja ñātamicchābhiniveso. Pariññātābhinivesoti vā pariññātavipassanābhiniveso. Vipassanāti arūpasattakavasena vipassanāya parijānitabbā.

    દુતિયઅવિજ્જાપહાનસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaavijjāpahānasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. દુતિયઅવિજ્જાપહાનસુત્તં • 7. Dutiyaavijjāpahānasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. દુતિયઅવિજ્જાપહાનસુત્તવણ્ણના • 7. Dutiyaavijjāpahānasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact