Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૧૦. દુતિયઆયુસુત્તવણ્ણના

    10. Dutiyaāyusuttavaṇṇanā

    ૧૪૬. નેમીવાતિ નેમિસીસેન ચક્કં વદતિ. કુબ્બરં અનુપરિયાયતીતિ કુબ્બરં અનુપરિવત્તતિ. તથાભૂતો પન સો તં અજહન્તોવાતિ આહ ‘‘ન વિજહતી’’તિ. આયુ અનુપરિયાયતીતિ મચ્ચાનં આયુ ગતમ્પિ પચ્ચાગચ્છતીતિ ભગવતો પટાણિ હુત્વા વદતિ, ભગવા પન તં અભિભવિત્વા ‘‘અચ્ચયન્તિ અહોરત્તા’’તિઆદિના આયુનો અચ્ચયગમનમરણતંયેવ પવેદેસિ.

    146.Nemīvāti nemisīsena cakkaṃ vadati. Kubbaraṃ anupariyāyatīti kubbaraṃ anuparivattati. Tathābhūto pana so taṃ ajahantovāti āha ‘‘na vijahatī’’ti. Āyu anupariyāyatīti maccānaṃ āyu gatampi paccāgacchatīti bhagavato paṭāṇi hutvā vadati, bhagavā pana taṃ abhibhavitvā ‘‘accayanti ahorattā’’tiādinā āyuno accayagamanamaraṇataṃyeva pavedesi.

    દુતિયઆયુસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaāyusuttavaṇṇanā niṭṭhitā.

    પઠમવગ્ગવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Paṭhamavaggavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. દુતિયઆયુસુત્તં • 10. Dutiyaāyusuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧૦. દુતિયઆયુસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyaāyusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact