Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૫. દુતિયદારુક્ખન્ધોપમસુત્તવણ્ણના

    5. Dutiyadārukkhandhopamasuttavaṇṇanā

    ૨૪૨. યા આપત્તિ વુટ્ઠાનગામિની દેસનાગામિની, તં પટિચ્છાદિતકાલતો પટ્ઠાય સંકિલિટ્ઠા નામ અન્તરાયિકભાવતો. આવીકતા પન અનાપત્તિટ્ઠાને તિટ્ઠતીતિ અસંકિલિટ્ઠા નામ. તેનાહ – ‘‘આવીકતા હિસ્સ ફાસુ હોતી’’તિ. એવરૂપં સંકિલિટ્ઠન્તિ પટિચ્છાદિતતાય વા દુટ્ઠુલ્લભાવેન વા સંકિલિટ્ઠં.

    242. Yā āpatti vuṭṭhānagāminī desanāgāminī, taṃ paṭicchāditakālato paṭṭhāya saṃkiliṭṭhā nāma antarāyikabhāvato. Āvīkatā pana anāpattiṭṭhāne tiṭṭhatīti asaṃkiliṭṭhā nāma. Tenāha – ‘‘āvīkatā hissa phāsu hotī’’ti. Evarūpaṃ saṃkiliṭṭhanti paṭicchāditatāya vā duṭṭhullabhāvena vā saṃkiliṭṭhaṃ.

    દુતિયદારુક્ખન્ધોપમસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyadārukkhandhopamasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૫. દુતિયદારુક્ખન્ધોપમસુત્તં • 5. Dutiyadārukkhandhopamasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫. દુતિયદારુક્ખન્ધોપમસુત્તવણ્ણના • 5. Dutiyadārukkhandhopamasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact