Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૪. દુતિયહાલિદ્દિકાનિસુત્તવણ્ણના

    4. Dutiyahāliddikānisuttavaṇṇanā

    . ચૂળછક્કપઞ્હેતિ મૂલપણ્ણાસે ચૂળતણ્હાસઙ્ખયસુત્તે (મ॰ નિ॰ ૧.૩૯૦ આદયો). મહાસક્કપઞ્હેપીતિ મહાતણ્હાસઙ્ખયસુત્તેપિ (મ॰ નિ॰ ૧.૩૯૬ આદયો). એતન્તિ ‘‘યે તે સમણબ્રાહ્મણા’’તિઆદિસુત્તપદં. તણ્હા સમ્મદેવ ખીયતિ એત્થાતિ તણ્હાસઙ્ખયો, અસઙ્ખતા ધાતૂતિ આહ ‘‘તણ્હાસઙ્ખયે નિબ્બાને’’તિ. અન્તં અતિક્કન્તનિટ્ઠાતિ અન્તરહિતનિટ્ઠા. તેનાહ ‘‘સતતનિટ્ઠા’’તિ. સેસપદેસૂતિ ‘‘અચ્ચન્તયોગક્ખેમિનો’’તિઆદીસુ.

    4.Cūḷachakkapañheti mūlapaṇṇāse cūḷataṇhāsaṅkhayasutte (ma. ni. 1.390 ādayo). Mahāsakkapañhepīti mahātaṇhāsaṅkhayasuttepi (ma. ni. 1.396 ādayo). Etanti ‘‘ye te samaṇabrāhmaṇā’’tiādisuttapadaṃ. Taṇhā sammadeva khīyati etthāti taṇhāsaṅkhayo, asaṅkhatā dhātūti āha ‘‘taṇhāsaṅkhaye nibbāne’’ti. Antaṃ atikkantaniṭṭhāti antarahitaniṭṭhā. Tenāha ‘‘satataniṭṭhā’’ti. Sesapadesūti ‘‘accantayogakkhemino’’tiādīsu.

    દુતિયહાલિદ્દિકાનિસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyahāliddikānisuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. દુતિયહાલિદ્દિકાનિસુત્તં • 4. Dutiyahāliddikānisuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૪. દુતિયહાલિદ્દિકાનિસુત્તવણ્ણના • 4. Dutiyahāliddikānisuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact