Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૩. દુતિયઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના

    3. Dutiyaisidattasuttavaṇṇanā

    ૩૪૫. અવન્તિયાતિ અવન્તિરટ્ઠે, તં પન મજ્ઝિમપદેસતો દક્ખિણદિસાયં. તેનાહ ‘‘દક્ખિણાપથે’’તિ. અધિપ્પાયેનાતિ તસ્સ વચનસ્સ અનુમોદનાધિપ્પાયેન વદતિ, ન પન તતો કિઞ્ચિ ગહેતુકામતાધિપ્પાયેન.

    345.Avantiyāti avantiraṭṭhe, taṃ pana majjhimapadesato dakkhiṇadisāyaṃ. Tenāha ‘‘dakkhiṇāpathe’’ti. Adhippāyenāti tassa vacanassa anumodanādhippāyena vadati, na pana tato kiñci gahetukāmatādhippāyena.

    દુતિયઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaisidattasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૩. દુતિયઇસિદત્તસુત્તં • 3. Dutiyaisidattasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૩. દુતિયઇસિદત્તસુત્તવણ્ણના • 3. Dutiyaisidattasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact