Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૬. દુતિયજનસુત્તં

    6. Dutiyajanasuttaṃ

    ૫૬.

    56.

    ‘‘કિંસુ જનેતિ પુરિસં, કિંસુ તસ્સ વિધાવતિ;

    ‘‘Kiṃsu janeti purisaṃ, kiṃsu tassa vidhāvati;

    કિંસુ સંસારમાપાદિ, કિસ્મા ન પરિમુચ્ચતી’’તિ.

    Kiṃsu saṃsāramāpādi, kismā na parimuccatī’’ti.

    ‘‘તણ્હા જનેતિ પુરિસં, ચિત્તમસ્સ વિધાવતિ;

    ‘‘Taṇhā janeti purisaṃ, cittamassa vidhāvati;

    સત્તો સંસારમાપાદિ, દુક્ખા ન પરિમુચ્ચતી’’તિ.

    Satto saṃsāramāpādi, dukkhā na parimuccatī’’ti.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૫-૭. પઠમજનસુત્તાદિવણ્ણના • 5-7. Paṭhamajanasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૬. દુતિયજનસુત્તવણ્ણના • 6. Dutiyajanasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact