Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    6. து³தியகுலூபகஸுத்தங்

    6. Dutiyakulūpakasuttaṃ

    226. ‘‘பஞ்சிமே, பி⁴க்க²வே, ஆதீ³னவா குலூபகஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ அதிவேலங் குலேஸு ஸங்ஸட்ட²ஸ்ஸ விஹரதோ. கதமே பஞ்ச? மாதுகா³மஸ்ஸ அபி⁴ண்ஹத³ஸ்ஸனங், த³ஸ்ஸனே ஸதி ஸங்ஸக்³கோ³, ஸங்ஸக்³கே³ ஸதி விஸ்ஸாஸோ, விஸ்ஸாஸே ஸதி ஓதாரோ, ஓதிண்ணசித்தஸ்ஸேதங் பாடிகங்க²ங் – ‘அனபி⁴ரதோ வா ப்³ரஹ்மசரியங் சரிஸ்ஸதி அஞ்ஞதரங் வா ஸங்கிலிட்ட²ங் ஆபத்திங் ஆபஜ்ஜிஸ்ஸதி ஸிக்க²ங் வா பச்சக்கா²ய ஹீனாயாவத்திஸ்ஸதி’. இமே கோ², பி⁴க்க²வே, பஞ்ச ஆதீ³னவா குலூபகஸ்ஸ பி⁴க்கு²னோ அதிவேலங் குலேஸு ஸங்ஸட்ட²ஸ்ஸ விஹரதோ’’தி. ச²ட்ட²ங்.

    226. ‘‘Pañcime, bhikkhave, ādīnavā kulūpakassa bhikkhuno ativelaṃ kulesu saṃsaṭṭhassa viharato. Katame pañca? Mātugāmassa abhiṇhadassanaṃ, dassane sati saṃsaggo, saṃsagge sati vissāso, vissāse sati otāro, otiṇṇacittassetaṃ pāṭikaṅkhaṃ – ‘anabhirato vā brahmacariyaṃ carissati aññataraṃ vā saṃkiliṭṭhaṃ āpattiṃ āpajjissati sikkhaṃ vā paccakkhāya hīnāyāvattissati’. Ime kho, bhikkhave, pañca ādīnavā kulūpakassa bhikkhuno ativelaṃ kulesu saṃsaṭṭhassa viharato’’ti. Chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 5-6. குலூபகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-6. Kulūpakasuttādivaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. பட²மதீ³க⁴சாரிகஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Paṭhamadīghacārikasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact