Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / વિમતિવિનોદની-ટીકા • Vimativinodanī-ṭīkā

    દુતિયમારકથાવણ્ણના

    Dutiyamārakathāvaṇṇanā

    ૩૫. પાળિયં અનુત્તરં વિમુત્તિં અનુપાપુણાથાતિ ‘‘ખીણાસવા મયં, કિં અમ્હાકં પધાનેના’’તિ વાસનાદોસેન વોસાનં અનાપજ્જિત્વા પન્તેસુ સેનાસનેસુ ફલસમાપત્તિયાવ વીતિનામનત્થં, તં દિસ્વા અઞ્ઞેસમ્પિ દિટ્ઠાનુગતિસમાપજ્જનત્થઞ્ચ ઓવદતીતિ વેદિતબ્બં.

    35. Pāḷiyaṃ anuttaraṃ vimuttiṃ anupāpuṇāthāti ‘‘khīṇāsavā mayaṃ, kiṃ amhākaṃ padhānenā’’ti vāsanādosena vosānaṃ anāpajjitvā pantesu senāsanesu phalasamāpattiyāva vītināmanatthaṃ, taṃ disvā aññesampi diṭṭhānugatisamāpajjanatthañca ovadatīti veditabbaṃ.

    દુતિયમારકથાવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyamārakathāvaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / વિનયપિટક • Vinayapiṭaka / મહાવગ્ગપાળિ • Mahāvaggapāḷi / ૧૦. દુતિયમારકથા • 10. Dutiyamārakathā

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / વિનયપિટક (અટ્ઠકથા) • Vinayapiṭaka (aṭṭhakathā) / મહાવગ્ગ-અટ્ઠકથા • Mahāvagga-aṭṭhakathā / દુતિયમારકથા • Dutiyamārakathā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / સારત્થદીપની-ટીકા • Sāratthadīpanī-ṭīkā / દુતિયમારકથાવણ્ણના • Dutiyamārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / વજિરબુદ્ધિ-ટીકા • Vajirabuddhi-ṭīkā / દુતિયમારકથાવણ્ણના • Dutiyamārakathāvaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / વિનયપિટક (ટીકા) • Vinayapiṭaka (ṭīkā) / પાચિત્યાદિયોજનાપાળિ • Pācityādiyojanāpāḷi / ૧૦. દુતિયમારકથા • 10. Dutiyamārakathā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact