Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya

    ૨. દુતિયમારપાસસુત્તં

    2. Dutiyamārapāsasuttaṃ

    ૧૧૫. ‘‘સન્તિ, ભિક્ખવે, ચક્ખુવિઞ્ઞેય્યા રૂપા, ઇટ્ઠા કન્તા મનાપા પિયરૂપા કામૂપસંહિતા રજનીયા. તઞ્ચે ભિક્ખુ અભિનન્દતિ અભિવદતિ અજ્ઝોસાય તિટ્ઠતિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ બદ્ધો ચક્ખુવિઞ્ઞેય્યેસુ રૂપેસુ, આવાસગતો મારસ્સ, મારસ્સ વસં ગતો, પટિમુક્કસ્સ મારપાસો. બદ્ધો સો મારબન્ધનેન યથાકામકરણીયો પાપિમતો…પે॰….

    115. ‘‘Santi, bhikkhave, cakkhuviññeyyā rūpā, iṭṭhā kantā manāpā piyarūpā kāmūpasaṃhitā rajanīyā. Tañce bhikkhu abhinandati abhivadati ajjhosāya tiṭṭhati – ayaṃ vuccati, bhikkhave, bhikkhu baddho cakkhuviññeyyesu rūpesu, āvāsagato mārassa, mārassa vasaṃ gato, paṭimukkassa mārapāso. Baddho so mārabandhanena yathākāmakaraṇīyo pāpimato…pe….

    ‘‘સન્તિ, ભિક્ખવે, જિવ્હાવિઞ્ઞેય્યા રસા…પે॰… સન્તિ, ભિક્ખવે, મનોવિઞ્ઞેય્યા ધમ્મા, ઇટ્ઠા કન્તા મનાપા પિયરૂપા કામૂપસંહિતા રજનીયા. તઞ્ચે ભિક્ખુ અભિનન્દતિ અભિવદતિ અજ્ઝોસાય તિટ્ઠતિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ બદ્ધો મનોવિઞ્ઞેય્યેસુ ધમ્મેસુ, આવાસગતો મારસ્સ, મારસ્સ વસં ગતો, પટિમુક્કસ્સ મારપાસો. બદ્ધો સો મારબન્ધનેન યથાકામકરણીયો પાપિમતો…પે॰….

    ‘‘Santi, bhikkhave, jivhāviññeyyā rasā…pe… santi, bhikkhave, manoviññeyyā dhammā, iṭṭhā kantā manāpā piyarūpā kāmūpasaṃhitā rajanīyā. Tañce bhikkhu abhinandati abhivadati ajjhosāya tiṭṭhati – ayaṃ vuccati, bhikkhave, bhikkhu baddho manoviññeyyesu dhammesu, āvāsagato mārassa, mārassa vasaṃ gato, paṭimukkassa mārapāso. Baddho so mārabandhanena yathākāmakaraṇīyo pāpimato…pe….

    ‘‘સન્તિ ચ ખો, ભિક્ખવે, ચક્ખુવિઞ્ઞેય્યા રૂપા, ઇટ્ઠા કન્તા મનાપા પિયરૂપા કામૂપસંહિતા રજનીયા. તઞ્ચે ભિક્ખુ નાભિનન્દતિ નાભિવદતિ નાજ્ઝોસાય તિટ્ઠતિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે , ભિક્ખુ મુત્તો ચક્ખુવિઞ્ઞેય્યેહિ રૂપેહિ, નાવાસગતો મારસ્સ, ન મારસ્સ વસં ગતો, ઉમ્મુક્કસ્સ મારપાસો. મુત્તો સો મારબન્ધનેન ન યથાકામકરણીયો પાપિમતો…પે॰….

    ‘‘Santi ca kho, bhikkhave, cakkhuviññeyyā rūpā, iṭṭhā kantā manāpā piyarūpā kāmūpasaṃhitā rajanīyā. Tañce bhikkhu nābhinandati nābhivadati nājjhosāya tiṭṭhati – ayaṃ vuccati, bhikkhave , bhikkhu mutto cakkhuviññeyyehi rūpehi, nāvāsagato mārassa, na mārassa vasaṃ gato, ummukkassa mārapāso. Mutto so mārabandhanena na yathākāmakaraṇīyo pāpimato…pe….

    ‘‘સન્તિ, ભિક્ખવે, જિવ્હાવિઞ્ઞેય્યા રસા…પે॰… સન્તિ, ભિક્ખવે, મનોવિઞ્ઞેય્યા ધમ્મા, ઇટ્ઠા કન્તા મનાપા પિયરૂપા કામૂપસંહિતા રજનીયા. તઞ્ચે ભિક્ખુ નાભિનન્દતિ નાભિવદતિ નાજ્ઝોસાય તિટ્ઠતિ – અયં વુચ્ચતિ, ભિક્ખવે, ભિક્ખુ મુત્તો મનોવિઞ્ઞેય્યેહિ ધમ્મેહિ, નાવાસગતો મારસ્સ, ન મારસ્સ વસં ગતો, ઉમ્મુક્કસ્સ મારપાસો. મુત્તો સો મારબન્ધનેન ન યથાકામકરણીયો પાપિમતો’’તિ. દુતિયં.

    ‘‘Santi, bhikkhave, jivhāviññeyyā rasā…pe… santi, bhikkhave, manoviññeyyā dhammā, iṭṭhā kantā manāpā piyarūpā kāmūpasaṃhitā rajanīyā. Tañce bhikkhu nābhinandati nābhivadati nājjhosāya tiṭṭhati – ayaṃ vuccati, bhikkhave, bhikkhu mutto manoviññeyyehi dhammehi, nāvāsagato mārassa, na mārassa vasaṃ gato, ummukkassa mārapāso. Mutto so mārabandhanena na yathākāmakaraṇīyo pāpimato’’ti. Dutiyaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૧-૨. પઠમમારપાસસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamamārapāsasuttādivaṇṇanā

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧-૨. પઠમમારપાસસુત્તાદિવણ્ણના • 1-2. Paṭhamamārapāsasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact