Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya |
6. து³தியமித்தஸுத்தங்
6. Dutiyamittasuttaṃ
37. ‘‘ஸத்தஹி , பி⁴க்க²வே, த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ பி⁴க்கு² மித்தோ ஸேவிதப்³போ³ ப⁴ஜிதப்³போ³ பயிருபாஸிதப்³போ³ அபி பனுஜ்ஜமானேனபி 1. கதமேஹி ஸத்தஹி? பியோ ச ஹோதி மனாபோ ச க³ரு ச பா⁴வனீயோ ச வத்தா ச வசனக்க²மோ ச க³ம்பீ⁴ரஞ்ச கத²ங் கத்தா ஹோதி, நோ ச அட்டா²னே நியோஜேதி . இமேஹி கோ², பி⁴க்க²வே, ஸத்தஹி த⁴ம்மேஹி ஸமன்னாக³தோ பி⁴க்கு² மித்தோ ஸேவிதப்³போ³ ப⁴ஜிதப்³போ³ பயிருபாஸிதப்³போ³ அபி பனுஜ்ஜமானேனபீ’’தி.
37. ‘‘Sattahi , bhikkhave, dhammehi samannāgato bhikkhu mitto sevitabbo bhajitabbo payirupāsitabbo api panujjamānenapi 2. Katamehi sattahi? Piyo ca hoti manāpo ca garu ca bhāvanīyo ca vattā ca vacanakkhamo ca gambhīrañca kathaṃ kattā hoti, no ca aṭṭhāne niyojeti . Imehi kho, bhikkhave, sattahi dhammehi samannāgato bhikkhu mitto sevitabbo bhajitabbo payirupāsitabbo api panujjamānenapī’’ti.
‘‘பியோ க³ரு பா⁴வனீயோ, வத்தா ச வசனக்க²மோ;
‘‘Piyo garu bhāvanīyo, vattā ca vacanakkhamo;
‘‘யம்ஹி ஏதானி டா²னானி, ஸங்விஜ்ஜந்தீத⁴ புக்³க³லே;
‘‘Yamhi etāni ṭhānāni, saṃvijjantīdha puggale;
ஸோ மித்தோ மித்தகாமேன, அத்த²காமானுகம்பதோ;
So mitto mittakāmena, atthakāmānukampato;
அபி நாஸியமானேன, ப⁴ஜிதப்³போ³ ததா²விதோ⁴’’தி. ச²ட்ட²ங்;
Api nāsiyamānena, bhajitabbo tathāvidho’’ti. chaṭṭhaṃ;
Footnotes:
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 6. து³தியமித்தஸுத்தவண்ணனா • 6. Dutiyamittasuttavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 6-11. து³தியமித்தஸுத்தாதி³வண்ணனா • 6-11. Dutiyamittasuttādivaṇṇanā