Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૪. દુતિયઞાણવત્થુસુત્તવણ્ણના

    4. Dutiyañāṇavatthusuttavaṇṇanā

    ૩૪. ચતુત્થે સત્તસત્તરીતિ સત્ત ચ સત્તરિ ચ. બ્યઞ્જનભાણકા કિર તે ભિક્ખૂ, બહુબ્યઞ્જનં કત્વા વુચ્ચમાને પટિવિજ્ઝિતું સક્કોન્તિ, તસ્મા તેસં અજ્ઝાસયેન ઇદં સુત્તં વુત્તં. ધમ્મટ્ઠિતિઞાણન્તિ પચ્ચયાકારે ઞાણં. પચ્ચયાકારો હિ ધમ્માનં પવત્તિટ્ઠિતિકારણત્તા ધમ્મટ્ઠિતીતિ વુચ્ચતિ, એત્થ ઞાણં ધમ્મટ્ઠિતિઞાણં, એતસ્સેવ છબ્બિધસ્સ ઞાણસ્સેતં અધિવચનં. ખયધમ્મન્તિ ખયગમનસભાવં. વયધમ્મન્તિ વયગમનસભાવં. વિરાગધમ્મન્તિ વિરજ્જનસભાવં. નિરોધધમ્મન્તિ નિરુજ્ઝનસભાવં. સત્તસત્તરીતિ એકેકસ્મિં સત્ત સત્ત કત્વા એકાદસસુ પદેસુ સત્તસત્તરિ. ઇમસ્મિં સુત્તે વિપસ્સનાપટિવિપસ્સના કથિતા. ચતુત્થં.

    34. Catutthe sattasattarīti satta ca sattari ca. Byañjanabhāṇakā kira te bhikkhū, bahubyañjanaṃ katvā vuccamāne paṭivijjhituṃ sakkonti, tasmā tesaṃ ajjhāsayena idaṃ suttaṃ vuttaṃ. Dhammaṭṭhitiñāṇanti paccayākāre ñāṇaṃ. Paccayākāro hi dhammānaṃ pavattiṭṭhitikāraṇattā dhammaṭṭhitīti vuccati, ettha ñāṇaṃ dhammaṭṭhitiñāṇaṃ, etasseva chabbidhassa ñāṇassetaṃ adhivacanaṃ. Khayadhammanti khayagamanasabhāvaṃ. Vayadhammanti vayagamanasabhāvaṃ. Virāgadhammanti virajjanasabhāvaṃ. Nirodhadhammanti nirujjhanasabhāvaṃ. Sattasattarīti ekekasmiṃ satta satta katvā ekādasasu padesu sattasattari. Imasmiṃ sutte vipassanāpaṭivipassanā kathitā. Catutthaṃ.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૪. દુતિયઞાણવત્થુસુત્તં • 4. Dutiyañāṇavatthusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪. દુતિયઞાણવત્થુસુત્તવણ્ણના • 4. Dutiyañāṇavatthusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact