Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā)

    ૭. દુતિયઓવાદસુત્તવણ્ણના

    7. Dutiyaovādasuttavaṇṇanā

    ૧૫૦. ઓકપ્પનસદ્ધાતિ સદ્ધેય્યવત્થું ઓગાહિત્વા ‘‘એવમેત’’ન્તિ કપ્પનસદ્ધા. કુસલધમ્મજાનનપઞ્ઞાતિ અનવજ્જધમ્માનં સબ્બસો જાનનપઞ્ઞા. પરિહાનન્તિ સબ્બાહિ સમ્પત્તીહિ પરિહાનં. ન હિ કલ્યાણમિત્તરહિતસ્સ કાચિ સમ્પત્તિ નામ અત્થીતિ.

    150.Okappanasaddhāti saddheyyavatthuṃ ogāhitvā ‘‘evameta’’nti kappanasaddhā. Kusaladhammajānanapaññāti anavajjadhammānaṃ sabbaso jānanapaññā. Parihānanti sabbāhi sampattīhi parihānaṃ. Na hi kalyāṇamittarahitassa kāci sampatti nāma atthīti.

    દુતિયઓવાદસુત્તવણ્ણના નિટ્ઠિતા.

    Dutiyaovādasuttavaṇṇanā niṭṭhitā.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૭. દુતિયઓવાદસુત્તં • 7. Dutiyaovādasuttaṃ

    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) / ૭. દુતિયઓવાદસુત્તવણ્ણના • 7. Dutiyaovādasuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact