Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā)

    ૧૦. દુતિયપજ્જુન્નધીતુસુત્તવણ્ણના

    10. Dutiyapajjunnadhītusuttavaṇṇanā

    ૪૦. દસમે ધમ્મઞ્ચાતિ ચ સદ્દેન સઙ્ઘઞ્ચ, ઇતિ તીણિ રતનાનિ નમસ્સમાના ઇધાગતાતિ વદતિ. અત્થવતીતિ, અત્થવતિયો. બહુનાપિ ખો તન્તિ યં ધમ્મં સા અભાસિ, તં ધમ્મં બહુનાપિ પરિયાયેન અહં વિભજેય્યં. તાદિસો ધમ્મોતિ, તાદિસો હિ અયં ભગવા ધમ્મો, તંસણ્ઠિતો તપ્પટિભાગો બહૂહિ પરિયાયેહિ વિભજિતબ્બયુત્તકોતિ દસ્સેતિ. લપયિસ્સામીતિ, કથયિસ્સામિ. યાવતા મે મનસા પરિયત્તન્તિ યત્તકં મયા મનસા પરિયાપુટં, તસ્સત્થં દિવસં અવત્વા મધુપટલં પીળેન્તી વિય મુહુત્તેનેવ સંખિત્તેન કથેસ્સામિ. સેસં ઉત્તાનમેવાતિ. દસમં.

    40. Dasame dhammañcāti ca saddena saṅghañca, iti tīṇi ratanāni namassamānā idhāgatāti vadati. Atthavatīti, atthavatiyo. Bahunāpi kho tanti yaṃ dhammaṃ sā abhāsi, taṃ dhammaṃ bahunāpi pariyāyena ahaṃ vibhajeyyaṃ. Tādiso dhammoti, tādiso hi ayaṃ bhagavā dhammo, taṃsaṇṭhito tappaṭibhāgo bahūhi pariyāyehi vibhajitabbayuttakoti dasseti. Lapayissāmīti, kathayissāmi. Yāvatā me manasā pariyattanti yattakaṃ mayā manasā pariyāpuṭaṃ, tassatthaṃ divasaṃ avatvā madhupaṭalaṃ pīḷentī viya muhutteneva saṃkhittena kathessāmi. Sesaṃ uttānamevāti. Dasamaṃ.

    સતુલ્લપકાયિકવગ્ગો ચતુત્થો.

    Satullapakāyikavaggo catuttho.







    Related texts:



    તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya / ૧૦. દુતિયપજ્જુન્નધીતુસુત્તં • 10. Dutiyapajjunnadhītusuttaṃ

    ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૧૦. દુતિયપજ્જુન્નધીતુસુત્તવણ્ણના • 10. Dutiyapajjunnadhītusuttavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact