Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya

    8. து³தியபாபத⁴ம்மஸுத்தங்

    8. Dutiyapāpadhammasuttaṃ

    208. ‘‘பாபஞ்ச வோ, பி⁴க்க²வே, தே³ஸெஸ்ஸாமி, பாபேன பாபதரஞ்ச; கல்யாணஞ்ச, கல்யாணேன கல்யாணதரஞ்ச. தங் ஸுணாத², ஸாது⁴கங் மனஸிகரோத²; பா⁴ஸிஸ்ஸாமீ’’தி. ஏவங்…பே॰… ஏதத³வோச –

    208. ‘‘Pāpañca vo, bhikkhave, desessāmi, pāpena pāpatarañca; kalyāṇañca, kalyāṇena kalyāṇatarañca. Taṃ suṇātha, sādhukaṃ manasikarotha; bhāsissāmī’’ti. Evaṃ…pe… etadavoca –

    ‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, பாபோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ மிச்சா²தி³ட்டி²கோ ஹோதி…பே॰… மிச்சா²ஞாணீ ஹோதி, மிச்சா²விமுத்தி ஹோதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, பாபோ.

    ‘‘Katamo ca, bhikkhave, pāpo? Idha, bhikkhave, ekacco micchādiṭṭhiko hoti…pe… micchāñāṇī hoti, micchāvimutti hoti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, pāpo.

    ‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, பாபேன பாபதரோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ அத்தனா ச மிச்சா²தி³ட்டி²கோ ஹோதி, பரஞ்ச மிச்சா²தி³ட்டி²யா ஸமாத³பேதி…பே॰… அத்தனா ச மிச்சா²ஞாணீ ஹோதி, பரஞ்ச மிச்சா²ஞாணே ஸமாத³பேதி; அத்தனா ச மிச்சா²விமுத்தி ஹோதி, பரஞ்ச மிச்சா²விமுத்தியா ஸமாத³பேதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, பாபேன பாபதரோ.

    ‘‘Katamo ca, bhikkhave, pāpena pāpataro? Idha, bhikkhave, ekacco attanā ca micchādiṭṭhiko hoti, parañca micchādiṭṭhiyā samādapeti…pe… attanā ca micchāñāṇī hoti, parañca micchāñāṇe samādapeti; attanā ca micchāvimutti hoti, parañca micchāvimuttiyā samādapeti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, pāpena pāpataro.

    ‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, கல்யாணோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ ஸம்மாதி³ட்டி²கோ ஹோதி …பே॰… ஸம்மாஞாணீ ஹோதி, ஸம்மாவிமுத்தி ஹோதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, கல்யாணோ.

    ‘‘Katamo ca, bhikkhave, kalyāṇo? Idha, bhikkhave, ekacco sammādiṭṭhiko hoti …pe… sammāñāṇī hoti, sammāvimutti hoti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, kalyāṇo.

    ‘‘கதமோ ச, பி⁴க்க²வே, கல்யாணேன கல்யாணதரோ? இத⁴, பி⁴க்க²வே, ஏகச்சோ அத்தனா ச ஸம்மாதி³ட்டி²கோ ஹோதி, பரஞ்ச ஸம்மாதி³ட்டி²யா ஸமாத³பேதி…பே॰… அத்தனா ச ஸம்மாஞாணீ ஹோதி , பரஞ்ச ஸம்மாஞாணே ஸமாத³பேதி; அத்தனா ச ஸம்மாவிமுத்தி ஹோதி, பரஞ்ச ஸம்மாவிமுத்தியா ஸமாத³பேதி. அயங் வுச்சதி, பி⁴க்க²வே, கல்யாணேன கல்யாணதரோ’’தி. அட்ட²மங்.

    ‘‘Katamo ca, bhikkhave, kalyāṇena kalyāṇataro? Idha, bhikkhave, ekacco attanā ca sammādiṭṭhiko hoti, parañca sammādiṭṭhiyā samādapeti…pe… attanā ca sammāñāṇī hoti , parañca sammāñāṇe samādapeti; attanā ca sammāvimutti hoti, parañca sammāvimuttiyā samādapeti. Ayaṃ vuccati, bhikkhave, kalyāṇena kalyāṇataro’’ti. Aṭṭhamaṃ.







    Related texts:



    அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 7-10. பாபத⁴ம்மஸுத்தசதுக்கவண்ணனா • 7-10. Pāpadhammasuttacatukkavaṇṇanā

    டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 1-10. ஸிக்கா²பத³ஸுத்தாதி³வண்ணனா • 1-10. Sikkhāpadasuttādivaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact