Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / અપદાનપાળિ • Apadānapāḷi

    ૬. દુતિયરંસિસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનં

    6. Dutiyaraṃsisaññakattheraapadānaṃ

    ૩૫.

    35.

    ‘‘પબ્બતે હિમવન્તમ્હિ, વાકચીરધરો અહં;

    ‘‘Pabbate himavantamhi, vākacīradharo ahaṃ;

    ચઙ્કમઞ્ચ સમારૂળ્હો, નિસીદિં પાચિનામુખો.

    Caṅkamañca samārūḷho, nisīdiṃ pācināmukho.

    ૩૬.

    36.

    ‘‘પબ્બતે સુગતં દિસ્વા, ફુસ્સં ઝાનરતં તદા;

    ‘‘Pabbate sugataṃ disvā, phussaṃ jhānarataṃ tadā;

    અઞ્જલિં પગ્ગહેત્વાન, રંસ્યા ચિત્તં પસાદયિં.

    Añjaliṃ paggahetvāna, raṃsyā cittaṃ pasādayiṃ.

    ૩૭.

    37.

    ‘‘દ્વેનવુતે ઇતો કપ્પે, યં સઞ્ઞમલભિં તદા;

    ‘‘Dvenavute ito kappe, yaṃ saññamalabhiṃ tadā;

    દુગ્ગતિં નાભિજાનામિ, રંસિસઞ્ઞાયિદં ફલં.

    Duggatiṃ nābhijānāmi, raṃsisaññāyidaṃ phalaṃ.

    ૩૮.

    38.

    ‘‘પટિસમ્ભિદા ચતસ્સો…પે॰… કતં બુદ્ધસ્સ સાસનં’’.

    ‘‘Paṭisambhidā catasso…pe… kataṃ buddhassa sāsanaṃ’’.

    ઇત્થં સુદં આયસ્મા રંસિસઞ્ઞકો થેરો ઇમા ગાથાયો અભાસિત્થાતિ.

    Itthaṃ sudaṃ āyasmā raṃsisaññako thero imā gāthāyo abhāsitthāti.

    દુતિયરંસિસઞ્ઞકત્થેરસ્સાપદાનં છટ્ઠં.

    Dutiyaraṃsisaññakattherassāpadānaṃ chaṭṭhaṃ.







    Related texts:



    અટ્ઠકથા • Aṭṭhakathā / સુત્તપિટક (અટ્ઠકથા) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / ખુદ્દકનિકાય (અટ્ઠકથા) • Khuddakanikāya (aṭṭhakathā) / અપદાન-અટ્ઠકથા • Apadāna-aṭṭhakathā / ૬. દુતિયરંસિસઞ્ઞકત્થેરઅપદાનવણ્ણના • 6. Dutiyaraṃsisaññakattheraapadānavaṇṇanā


    © 1991-2023 The Titi Tudorancea Bulletin | Titi Tudorancea® is a Registered Trademark | Terms of use and privacy policy
    Contact