Library / Tipiṭaka / તિપિટક • Tipiṭaka / સંયુત્તનિકાય (અટ્ઠકથા) • Saṃyuttanikāya (aṭṭhakathā) |
૪-૧૨. દુતિયરૂપારામસુત્તાદિવણ્ણના
4-12. Dutiyarūpārāmasuttādivaṇṇanā
૧૩૭-૧૪૫. ચતુત્થં સુદ્ધિકં કત્વા દેસિયમાને બુજ્ઝનકાનં અજ્ઝાસયેન વુત્તં. પઞ્ચમાદીનિ તથા તથા બુજ્ઝન્તાનં અજ્ઝાસયેન વુત્તાનિ. અત્થો પન તેસં પાકટોયેવાતિ.
137-145. Catutthaṃ suddhikaṃ katvā desiyamāne bujjhanakānaṃ ajjhāsayena vuttaṃ. Pañcamādīni tathā tathā bujjhantānaṃ ajjhāsayena vuttāni. Attho pana tesaṃ pākaṭoyevāti.
દેવદહવગ્ગો ચુદ્દસમો.
Devadahavaggo cuddasamo.
Related texts:
તિપિટક (મૂલ) • Tipiṭaka (Mūla) / સુત્તપિટક • Suttapiṭaka / સંયુત્તનિકાય • Saṃyuttanikāya
૪. દુતિયરૂપારામસુત્તં • 4. Dutiyarūpārāmasuttaṃ
૫. પઠમનતુમ્હાકંસુત્તં • 5. Paṭhamanatumhākaṃsuttaṃ
૬. દુતિયનતુમ્હાકંસુત્તં • 6. Dutiyanatumhākaṃsuttaṃ
૭. અજ્ઝત્તાનિચ્ચહેતુસુત્તં • 7. Ajjhattāniccahetusuttaṃ
૮. અજ્ઝત્તદુક્ખહેતુસુત્તં • 8. Ajjhattadukkhahetusuttaṃ
૯. અજ્ઝત્તાનત્તહેતુસુત્તં • 9. Ajjhattānattahetusuttaṃ
૧૦. બાહિરાનિચ્ચહેતુસુત્તં • 10. Bāhirāniccahetusuttaṃ
૧૧. બાહિરદુક્ખહેતુસુત્તં • 11. Bāhiradukkhahetusuttaṃ
૧૨. બાહિરાનત્તહેતુસુત્તં • 12. Bāhirānattahetusuttaṃ
ટીકા • Tīkā / સુત્તપિટક (ટીકા) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / સંયુત્તનિકાય (ટીકા) • Saṃyuttanikāya (ṭīkā) / ૪-૧૨. દુતિયરૂપારામસુત્તાદિવણ્ણના • 4-12. Dutiyarūpārāmasuttādivaṇṇanā