Library / Tipiṭaka / திபிடக • Tipiṭaka / அங்கு³த்தரனிகாய • Aṅguttaranikāya |
6. து³தியஸமஜீவீஸுத்தங்
6. Dutiyasamajīvīsuttaṃ
56. ‘‘ஆகங்கெ²ய்யுங் சே, பி⁴க்க²வே, உபோ⁴ ஜானிபதயோ தி³ட்டே² சேவ த⁴ம்மே அஞ்ஞமஞ்ஞங் பஸ்ஸிதுங் அபி⁴ஸம்பராயஞ்ச அஞ்ஞமஞ்ஞங் பஸ்ஸிதுங் உபோ⁴வ அஸ்ஸு ஸமஸத்³தா⁴ ஸமஸீலா ஸமசாகா³ ஸமபஞ்ஞா, தே தி³ட்டே² சேவ த⁴ம்மே அஞ்ஞமஞ்ஞங் பஸ்ஸந்தி அபி⁴ஸம்பராயஞ்ச அஞ்ஞமஞ்ஞங் பஸ்ஸந்தீ’’தி.
56. ‘‘Ākaṅkheyyuṃ ce, bhikkhave, ubho jānipatayo diṭṭhe ceva dhamme aññamaññaṃ passituṃ abhisamparāyañca aññamaññaṃ passituṃ ubhova assu samasaddhā samasīlā samacāgā samapaññā, te diṭṭhe ceva dhamme aññamaññaṃ passanti abhisamparāyañca aññamaññaṃ passantī’’ti.
‘‘உபோ⁴ ஸத்³தா⁴ வத³ஞ்ஞூ ச, ஸஞ்ஞதா த⁴ம்மஜீவினோ;
‘‘Ubho saddhā vadaññū ca, saññatā dhammajīvino;
தே ஹொந்தி ஜானிபதயோ, அஞ்ஞமஞ்ஞங் பியங்வதா³.
Te honti jānipatayo, aññamaññaṃ piyaṃvadā.
‘‘அத்தா²ஸங் பசுரா ஹொந்தி, பா²ஸுகங் உபஜாயதி;
‘‘Atthāsaṃ pacurā honti, phāsukaṃ upajāyati;
அமித்தா து³ம்மனா ஹொந்தி, உபி⁴ன்னங் ஸமஸீலினங்.
Amittā dummanā honti, ubhinnaṃ samasīlinaṃ.
‘‘இத⁴ த⁴ம்மங் சரித்வான, ஸமஸீலப்³ப³தா உபோ⁴;
‘‘Idha dhammaṃ caritvāna, samasīlabbatā ubho;
நந்தி³னோ தே³வலோகஸ்மிங், மோத³ந்தி காமகாமினோ’’தி. ச²ட்ட²ங்;
Nandino devalokasmiṃ, modanti kāmakāmino’’ti. chaṭṭhaṃ;
Related texts:
அட்ட²கதா² • Aṭṭhakathā / ஸுத்தபிடக (அட்ட²கதா²) • Suttapiṭaka (aṭṭhakathā) / அங்கு³த்தரனிகாய (அட்ட²கதா²) • Aṅguttaranikāya (aṭṭhakathā) / 5-6. ஸமஜீவீஸுத்தத்³வயவண்ணனா • 5-6. Samajīvīsuttadvayavaṇṇanā
டீகா • Tīkā / ஸுத்தபிடக (டீகா) • Suttapiṭaka (ṭīkā) / அங்கு³த்தரனிகாய (டீகா) • Aṅguttaranikāya (ṭīkā) / 5-6. ஸமஜீவீஸுத்தாதி³வண்ணனா • 5-6. Samajīvīsuttādivaṇṇanā